1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin'in kömür tüketimi artacak

Çin'in kömür tüketimi artacak

Dünyanın en büyük kömür tüketen ülkesi Çin’in kömür tüketimi 2020 yılında yüzde 2 büyüyerek 4,3 milyar tona ulaşacak.

Çin'in kömür tüketimi artacak

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük kömür tüketen ülkesi Çin’in kömür tüketimi 2020 yılında yüzde 2 büyüyerek 4,3 milyar tona ulaşacak.

Çin Ulusal Kömür Birliği tarafından yapılan tahminlere göre, Çin'in kömür tüketimi 2016-2020 döneminde yıllık yüzde 2 büyüyecek ve 2020 yılında tüketim 4,3 milyar tona ulaşacak. 

Birlik, kömürde arz ve talebin ise 2018'de dengelenmesini bekliyor. 

Çin'in kömür tüketimi bu yılın ilk 3 ayında yüzde 3,7 azalarak 910 milyon ton oldu. 

ÇİN YENİ KÖMÜR YAKITLI SANTRALLERİ YASAKLIYOR

Öte yanandan Çin, bazı yeni kömür yakıtlı enerji santrallerinin inşaatını yasaklıyor. Çin hükümeti, arzın bol olduğu sahalarda yeni kömür yakıtlı enerji santrallerinin inşaatını yasaklıyor. Çin hükümeti daha önce, termal enerjideki kapasite fazlalığını azaltmayı amaçladığını açıklamıştı. 

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, büyüme yavaşladığı için güçsüzleşen sanayi talebinin bir sonucu olarak, Çin ekonomisindeki arz fazlalığını vurguladı. 

ÇİN, NÜKLEER SANTRALLER KURMAYI PLANLIYOR 

Kömürle ilişkisi böylesine karmaşık olan Çin, yüzer nükleer santraller kurmak için de hazırlıklar içinde. Çin Komünist Partisi'nin yayın organının haberine göre, Çin hükümeti, Güney Çin Denizi'nde gelecekte gerçekleştirilecek projelerin desteklenmesinde kullanılmak üzere deniz nükleer enerji platformları inşaa etmeyi planlıyor. Habere göre, inşaa edilecek nükleer platformlar denizde yol alabilecekler ve istikrarlı enerji arzı sağlayacaklar. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler