1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çin’in petrol ithalatında ABD ilk kez ilk onda

Çin’in petrol ithalatında ABD ilk kez ilk onda

Enerji Günlüğü - Çin’in petrol ithalatı 2018 yılında bir önceki yıla %19.7 arttı. Çin en petrolü en fazla Rusya’dan alırken, ABD de ilk defa ilk...

Çin’in petrol ithalatında ABD ilk kez ilk onda

Enerji Günlüğü - Çin’in petrol ithalatı 2018 yılında bir önceki yıla %19.7 arttı. Çin en petrolü en fazla Rusya’dan alırken, ABD de ilk defa ilk on ülke arasında yer aldı.

China Petroleum Enterprise Association ve International Business and Economics Üniversitesi araştırma merkezinin yayınladığı rapora göre, Çin'in ithal ham petrole olan bağımlılığı geçen yıl %70’e yükseldi. 2018 yılında Çin’in ham petrol ithalatı bir önceki yıla göre %19.7 artarak 71.49 milyon ton oldu. 

RUSYA 3 YILDIR İLK SIRADA

Rusya ise 2016'dan 2018'e kadar üç yıl boyunca kesintisiz ülkenin en büyük tedarikçisi olarak kaldı. Toplam ihracat içinde Rusya’nın payı yaklaşık %15.7 oldu. Rusya’nın Çin’e ham petrol ihracatı son altı yılda iki kattan fazla artarken, Çin’e yapılan ihracattan elde edilen gelir Rusya’nın mali gelirlerinin yüzde 40’ını oluşturdu. 

ABD İLK KEZ İLK ON İÇİNDE YER ALDI

Çin denizaşırı ham petrol kaynaklarını 2018'de 10'dan fazla ülkeye genişletti. ABD ise diğer büyük tedarikçilere kıyasla düşük petrol ihracatı yapmış olsa da 2018 yılının ilk çeyreğinde %3’lük payla ilk defa ilk on ülke arasında yer aldı. 

 
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler