1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin’in Rus kömürü ithalatı azaldı

Çin’in Rus kömürü ithalatı azaldı

Çin'in Rusya'dan kömür ithalatı, 7,64 milyon ton ile Ekim ayında son sekiz ayın en düşük seviyesine geriledi. 

Çin’in Rus kömürü ithalatı azaldı

Enerji Günlüğü - Çin hükümeti, kış mevsimi öncesinde artan kömür talebini karşılamak amacıyla kömür madencilerine üretimi artırma çağrısı yaptı.

Çin'in planlama kuruluşu, talebin en yüksek olduğu kış mevsimi öncesinde kömür üretiminin genişletilmesi çağrısında bulundu. Çin Ulusal Reform ve Kalkınma Komisyonu (NDRC) sözcüsü Li Chao, düzenlediği basın toplantısında NDRC'nin kömür üretiminin izlemesini güçlendireceğini ve yerel yönetimleri ve şirketleri kömür üretimini artırmaya teşvik edeceğini bildirdi. 

RUSYA’DAN KÖMÜR İTHALATI GERİLEDİ

Öte yandan Çin'in Rusya'dan kömür ithalatı, 2023 yılı Ekim ayında son sekiz ayın en düşük seviyesine geriledi. Gümrük Genel İdaresi'nin açıkladığı verilere göre, Rusya'dan gelen kömür miktarı geçen ay 7,64 milyon ton olurken, Şubat ayından bu yana en düşük seviyesini kaydetti. 

Sevkiyatlardaki düşüş kısmen, kömür de dahil olmak üzere bazı Rus mallarına uygulanan yeni ihracat vergisinin 1 Ekim'de yürürlüğe girmesi ve Rus ithalatını daha pahalı hale getirmesiyle gerçekleşti. 

RUS KÖMÜRÜ İTHALATI YILLIK BAZDA ARTTI

Ancak Ekim ayındaki Rus kömürü girişleri 2022'nin aynı dönemine kıyasla %19 daha yüksek kaldı. 

Moğolistan'dan yapılan ve büyük kısmı koklaşabilir kömürden oluşan ithalat, Eylül ayındaki 6,71 milyon tondan 5,01 milyon tona indi. Endonezya'nın kömür sevkiyatları da Eylül ayındaki 18,06 milyon tondan geçen ay 15,78 milyon tona düştü. Bu arada, Avustralya'dan gelen kömür miktarı Ekim ayında 4,99 milyon tona ulaşarak bir önceki ayki 4,9 milyon metrik tonluk seviyesinden hafif bir artış gösterdi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler