1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin’in Shanxi Eyaleti çevre kontrolü başlatacak

Çin’in Shanxi Eyaleti çevre kontrolü başlatacak

Enerji Günlüğü - Çin’in kömür merkezlerinden Shanxi Eyaleti, hava kirliliğini kontrol altına almak için bölgesel çevre kontrolü başlatıyor. Çin'in...

Çin’in Shanxi Eyaleti çevre kontrolü başlatacak

Enerji Günlüğü - Çin’in kömür merkezlerinden Shanxi Eyaleti, hava kirliliğini kontrol altına almak için bölgesel çevre kontrolü başlatıyor. 

Çin'in önemli kömür ve çelik üretim merkezlerinden Shanxi Eyaleti, gelecek ay başlayacak merkezi teftiş öncesi bölgesel kontrol başlatacağını açıkladı. 

Eyalet şehirlerinden Luliang Çevre Bürosu tarafından yapılan açıklamada, "Denetmenler yüksek standartlarını sürdürmeli ve ihlal edenlerin sürpriz kontrollerden geçmesine izin vermemeli" ifadesine yer verildi. Büro, emisyon verilerinde sahtekarlık yapanların ağır cezalarla cezalandırılacağını duyurdu. 

Luliang'da yetmiş müfettiş, 19 Ağustos'a kadar kontroller yapmak üzere sevk edildi. Pekin’in Shanxi eyaletinde yapacağı teftişlerinin ise 20 Ağustos'tan itibaren başlaması bekleniyor. Eyalet Çin'in kömür üretiminin yüzde 25'ini, çelik üretiminin de yüzde 5'ini karşılıyor.

Bu arada Shanxi Eyaleti'ndeki şehirlerden biri olan Changzhi’de kontroller sırasında çelik imalathanelerinin üretim kısıntısına gittiği belirtildi. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler