1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çin’in yenilenebilir kapasitesi hızlı arttı

Çin’in yenilenebilir kapasitesi hızlı arttı

Çin’in yenilenebilir enerji kapasitesi yılın ilk dört ayında hızla büyüdü. Ülkenin rüzgar enerjisi üretim kapasitesi bir önceki yıla göre % 17,7, güneş enerjisi üretim kapasitesi de % 23,6 arttı.

Çin’in yenilenebilir kapasitesi hızlı arttı

Enerji Günlüğü - Çin’in rüzgardan elektrik üretimi yılın ilk dört ayında % 17,7 artarken, güneşten elektrik üretimi % 23,6 arttı. 

2060 yılında karbon nötr bir ekonomi hedefleyen Çin, enerji üretim yapısını da aynı doğrultuda geliştirmek için yenilenebilir enerji alanında hızla ilerliyor. Çin’de yenilenebilir enerji kapasitesi, 2022 yılının ilk dört ayı içinde hızlı bir büyüme kaydetti. Ulusal Enerji Dairesi verilerine göre, Ocak-Nisan döneminde rüzgar enerjisi kapasitesi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 17,7 oranında sıçrama yaparak 340 milyon kilovatsaate erişti. 

Öte yandan güneş enerjisi tesislerinden elektrik üretimi de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23,6 oranında artarak 320 milyon kilovatsaatlik bir kapasiteye ulaştı.   

Enerji Dairesi verileri, Nisan ayı sonu itibarıyla ülkenin toplam enerji üretim kapasitesinin, bir yıl öncesinin aynı dönemine kıyasla yüzde 7,9 oranında yükselerek yaklaşık 2,41 milyar kilovatsaate yükseldiğini gösteriyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler