1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çin’in yerli elektrikli uçağı uçuşa hazır

Çin’in yerli elektrikli uçağı uçuşa hazır

Çin’in yerli elektrikli uçağı AG60E, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Uçak, saatte maksimum ortalama 218 kilometre hıza ulaşıyor.

Çin’in yerli elektrikli uçağı uçuşa hazır

Enerji Günlüğü - Çin Havacılık Sanayi Kurumu (AVIC) tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin’in kendi geliştirdiği elektrikli uçak AG60E, Jiande şehrindeki Qiandao Gölü Genel Havalimanı’nda ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. 

Geliştirme ekibi, motor ve elektronik kontrol sistemi testi, güç pili seçimi, elektrikli tahrik sistemi entegrasyonunun doğrulanması, elektrikli uçaklar için güvenlik ve uçuşa elverişlilik tasarımı teknik araştırması dahil olmak üzere çeşitli görevleri gerçekleştirdi. Ekip, AG60 hafif spor uçağın elektrifikasyon modifikasyonunu gerçekleştirerek, elektrikli uçak ürünlerinin geliştirilmesi ve mevcut sabit kanatlı uçakların güçlendirilmesi konusunda deneyimler biriktirdi.

SAATTE MAKSİMUM 218 KM HIZA ULAŞIYOR

AVIC’nin yan kuruluşu olan Tongfei Yema tarafından tasarlanıp üretilen AG60E, 6,9 metre uzunluğa ve 8,6 metre kanat açıklığına sahip. 3 bin 600 metre yükseklikte, saatte maksimum ortalama 218 kilometre hıza ulaşan uçak, selefi olan benzinle çalışan AG60’ın bir üst modeli olarak tasarlandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler