1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çinli BYD’den elektrikli araç pazarını karıştıracak adım

Çinli BYD’den elektrikli araç pazarını karıştıracak adım

Çinli BYD, elektrikli araçları düşük gelir grubu müşteri kitlesi için erişilebilir kılmak amacıyla yeni sürüm tam elektrikli e2 modelinin satış fiyatını yaklaşık %13 düşürdü.

Çinli BYD’den elektrikli araç pazarını karıştıracak adım

Enerji Günlüğü - Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, elektrikli araç pazarındaki fiyat rekabetini en üst seviyeye çıkarıyor. Üç hafta öncesine kadar 13 bin 912 doların altında sadece bir EV modeli bulunan şirket, bu sayıyı beşe çıkardı. Son olarak yeni sürüm tam elektrikli e2 modelinin satış fiyatını yaklaşık %13 düşürdü.

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, 13 bin 912 dolar (100.000 yuan) fiyat baremi altında yeni bir araç piyasaya sürerek, elektrikli araç pazarında varolan fiyat savaşlarında yeni bir cephe açtı. Şirket yeni sürüm tam elektrikli e2 modelinin satış fiyatını 12 bin 507 dolar (89,800 yuan) olarak belirledi. Bu fiyat, önceki fiyata göre %12,6 indirimi ifade ediyor. 

Bu hamle; şirketin elektrikli araçları, Çin’deki düşük gelir grubu da dahil olmak üzere, daha geniş bir müşteri kitlesi için erişilebilir kılma stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. 405 kilometre menzile sahip kompakt spor hizmet aracı, psikolojik açıdan önemli olan eşik fiyattan daha düşük bir fiyata sunulan beşinci BYD modeli oluyor ve Çin’deki düşük gelirli ücretliler için bile uygun fiyatlı olarak görülüyor. Ucuz modeller aynı zamanda kötü ekonomik görünüm nedeniyle fiyatlara duyarlı hale gelen orta gelirli tüketicileri de çekiyor.

SON 3 HAFTADA 4 MODELİN DAHA FİYATI DÜŞTÜ

Beş model arasında yalnızca bütçeye uygun Seagull hatchback daha önce 100.000 yuan'dan daha düşük bir fiyata satılıyordu. BYD, geçen hafta arabanın giriş seviyesi versiyonunu 4.000 yuan düşüşle 69.800 yuan'a düşürdü. Geçtiğimiz üç haftadaki fiyat kesintileri, diğer dört modelin (e2, Qin Plus DM-i plug-in hibrit, Dolphin ve Chaser 05) temel versiyonlarını 100.000 yuan'ın altına itti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler