1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çinli enerji devi Yunanistan pazarına giriyor

Çinli enerji devi Yunanistan pazarına giriyor

Enerji Günlüğü - Çinli enerji şirketi China Energy Investment Corporation ve Yunan Copelouzos Grubu rüzgar enerjisi ve kömür yakıtlı elektrik...

Çinli enerji devi Yunanistan pazarına giriyor

Enerji Günlüğü - Çinli enerji şirketi China Energy Investment Corporation ve Yunan Copelouzos Grubu rüzgar enerjisi ve kömür yakıtlı elektrik üretimi alanlarında işbirliği yapacak. 

Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden biri olan China Energy Investment Corporation, Perşembe günü yenilenebilir enerji ve konvansiyonel elektrik alanlarında Yunanistan'ın Copelouzos Grubu ile stratejik bir işbirliği anlaşması imzaladı. 

Anlaşmaya göre, Çinli şirket Yunanistan'da Copelouzos Group tarafından inşa edilen önemli bir rüzgâr enerjisi santralinde % 75' lik bir paya sahip olacak. Ayrıca iki şirket Yunanistan’ın en büyük kamu elektrik şirketi olan The Public Power Şirketi’ne ait Megalopoli ve Meliti’deki linyit santrallerini satın alımı için ortaklaşa ihaleye katılacaklar. 

Yapılan işbirliği anlaşması çerçevesinde Yunan enerji piyasasına en az 3 milyar euro değerinde yatırım yapılması bekleniyor. Her iki şirket de hem Balkanlar'da hem de diğer Avrupa ülkelerinde işbirliği yoluyla büyümeyi hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler