1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çinli Evergrande’in elektrikli araç üretim hedefi tehlikede

Çinli Evergrande’in elektrikli araç üretim hedefi tehlikede

Çinli emlak şirketi Evergrande Group’un yaşadığı finansal kriz nedeniyle gelecek yıl elektrikli araç üretim hedefine ulaşamayacağı kaydediliyor.

Çinli Evergrande’in elektrikli araç üretim hedefi tehlikede

Enerji Günlüğü - Çinli emlak şirketi Evergrande Group’un yaşadığı finansal kriz nedeniyle gelecek yıl elektrikli araç üretim hedefine ulaşamayacağı kaydediliyor.

Çin'deki en büyük ikinci emlak şirketi Evergrande Group’un bir süredir yaşadığı likidite krizi elektrikli otomobil birimine de yansıdı. Birimin personelinin maaşlarını geciktirdiği ve tedarikçilerine henüz ödeme yapmadığı ve bu durumun şirketin içinde bulunduğu finansal krizin boyutlarına dair ipuçları taşıdığı kaydediliyor.

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, nakit akışı zorlukları, China Evergrande New Energy Vehicle Group Ltd.'nin, Şanghay ve Guangzhou'daki fabrikalarında elektrikli araçların deneme üretiminin ertelenmesine neden oldu. Bu da gelecek yıl şirketin toplu teslimatlara başlama hedefini büyük olasılıkla gerçekleştirememesine yol açabilir.

ÇİN HÜKÜMETİNDEN UYARI

Öte yandan Çin hükümeti, şirkete yarım kalmış gayrimenkul projelerini tamamlamaya odaklanması ve kısa vadede dolar cinsi tahvillerinde temerrüde düşmekten kaçınması uyarısında bulundu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler