1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çinli Hanergy'den güneş enerjili otomobil

Çinli Hanergy'den güneş enerjili otomobil

Enerji Günlüğü - Çinli güneş enerjisi şirketi Hanergy, güneş enerjili otomobillerini tanıttı.Çinli ince film güneş paneli üreticisi Hanergy Holding...

Çinli Hanergy'den güneş enerjili otomobil

Enerji Günlüğü - Çinli güneş enerjisi şirketi Hanergy, güneş enerjili otomobillerini tanıttı.

Çinli ince film güneş paneli üreticisi Hanergy Holding Group Ltd., fotovoltaik teknolojinin kullanımını arttırmak amacıyla geliştirdiği, gücünü güneş panellerinden sağlayan otomobillerini tanıttı.  

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, mobilyadan çantalara güneş enerjisi tekolojisinin kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlayan Hanergy, güneş hücreleri ile çalışan otomobillerin ticarileşebileceğini kaydediyor. 

Güneş enerjili otomobiller kullanımları sırasında güneş enerjisi ile şarj edilebiliyor ve sahip oldukları lityum bataryalar sayesinde güneşin olmadığı zamanlarda ve uzun yolculuklarda istasyonlarda da şarj edilebiliyor. 

Uygun koşullarda güneş enerjili otomobil 5-6 saatlik şarj ile yaklaşık 80 kilometre yol alabiliyor. Şirket, büyük miktarlarda güneş enerjili otomobillerin üretilmesi halinde ince film solar panellerinin maliyetinin yüzde 90 oranında düşebileceğini de belirtiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler