1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çinli HT Solar Enerji, Türkiye fabrikasından siparişlerini artırdı

Çinli HT Solar Enerji, Türkiye fabrikasından siparişlerini artırdı

Enerji Günlüğü – Çinli HT Solar Enerji, İstanbul Tuzla'da bulunan güneş enerjisi hücre ve modül üretim fabrikasından 300 MW'ın üzerinde sipariş...

Çinli HT Solar Enerji, Türkiye fabrikasından siparişlerini artırdı

Enerji Günlüğü – Çinli HT Solar Enerji, İstanbul Tuzla'da bulunan güneş enerjisi hücre ve modül üretim fabrikasından 300 MW'ın üzerinde sipariş aldı. 

Çin kamu PV üreticisi Shanghai Aerospace Automobile Electromechanical Co., Ltd. (HT-SAAE) Şirketi, İstanbul Tuzla'da kurdukları hücre ve modül fabrikası için aldıkları siparişler şimdiden yıllık üretim kapasitesini aştı. Yılda 300 MW Hücre üretimi ve 600 MW Fotovoltaik Modül üretimi kapasitesine sahip fabrikadan siparişler 300 MW'ı aştı. 

HT-SAAE PV sektörü başkan yardımcısı olan Ruan Zhongli, Türkiye'yi jeopolitik konumu nedeniyle Avrupa ve ABD için bir merkez olarak seçtiklerini kaydederek, Türkiye, Avrupa ve ABD'den şimdiden 300 MW'ın üzerinde sipariş aldıklarını kaydetti. 

Dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden HT Solar Enerji'nin, toplam 20 milyon dolar yatırımla 2016 yılında kurup üretime başladığı fabrika şirketin Çin dışındaki ilk yatırımı olma özelliği taşıyor. Fabrikada toplam 500 kişi çalışıyor.

Türkiye'nin güneş enerjisinde sahip olduğu potansiyel de dikkat çekiyor. Türkiye güneş enerjisi kapasitesini geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 230 oranında artırarak 571 MW'a çıkardı. Bu yıl kapasitenin 1 GW'a ulaşması bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler