1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çinli Nio, elektrikli araç batarya tesisi kuracak

Çinli Nio, elektrikli araç batarya tesisi kuracak

Nio, Doğu Çin'in Anhui Eyaletindeki Hefei şehrinde yılda yaklaşık 400 bin adet uzun menzilli elektrikli araca güç sağlayabilecek kapasitede batarya üretim tesisi kuracak.

Çinli Nio, elektrikli araç batarya tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Çinli elektrikli araç (EV) üreticisi Nio, Çin’de yıllık 40 gigawatt kapasiteli bir elektrikli araç bataryası üretim tesisi kuracak. 

Çinli elektrikli araç (EV) üreticisi Nio, Tesla tarafından kullanılanlara benzer büyük silindirik hücreler üretmek için ilk batarya tesisini kurmaya hazırlanıyor. Nio, Çin’de yıllık 40 gigawatt kapasiteli bir elektrikli araç bataryası üretim tesisi planlıyor. Doğu Çin'in Anhui Eyaletindeki Hefei şehrinde ana üretim merkezinin yanında kurulacak tesiste üretilen bu kapasitede bataryalar, yıllık yaklaşık 400.000 adet uzun menzilli elektrikli araca güç sağlayabilecek. Böylece şirket, CATL gibi batarya tedarikçilerine olan bağımlılığını azaltmayı hedefliyor. 

Şirketin ayrıca Chuzhou şehrinde, Avrupa’da satışa yönelik uygun bütçeli elektrikli araçlar üretmeyi planladığı da aktarıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler