1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Çinli şirket gıda atıklarını gemi yakıtına dönüştürecek

Çinli şirket gıda atıklarını gemi yakıtına dönüştürecek

Çinli kamu doğal gaz şirketi Shenergy, denizcilik sektöründe emisyonu azaltmak amacıyla 100 bin tona kadar alternatif yakıt olan yeşil metanol üretebilen bir tesis kuracak.

Çinli şirket gıda atıklarını gemi yakıtına dönüştürecek

Enerji Günlüğü - Çin'de Şanghay hükümetine ait bir doğalgaz tedarikçisi Shenergy, mutfaklardan çıkan gıda atıklarını “yeşil metanol” isimli bir gemi yakıtına dönüştürecek bir tesis kuracağını açıkladı. 70.000 ila 100 bin ton metanol üretebilecek olan tesisin, 2025 yılı sonuna kadar faaliyete geçmesi bekleniyor. 

Metanol ayrıca motor yükseltmelerine gerek kalmadan benzin veya dizel ile karıştırılarak ve her türlü araçta kullanılabiliyor.

Yeşil metanol, nakliye sektörü için kullanışlı olabilecek ve işletme maliyetlerini düşürmenin yanı sıra emisyonsuz ve sürdürülebilir hale getirebilecek bir alternatif olarak benimseniyor.

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) 2023’te hazırladığı bir rapor, yeşil metanolün karbondioksit emisyonlarını %60-95 oranında azaltabileceğine işaret ediyor. WEF, geçen yıl 0,2 milyon ton olarak kayıtlara geçen yeşil metanol üretiminin 2050 yılında 500 milyon tona ulaşacağını tahmin ediyor.