1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çinli şirket Rus şirketin enerji projelerine yatırım yapacak

Çinli şirket Rus şirketin enerji projelerine yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Çinli Dongfang Electric, Rus RAO EES Vostoka şirketinin Uzak Doğu enerji projelerine 2,3 milyar dolar yatırım yapacak.Çinli enerji devi...

Çinli şirket Rus şirketin enerji projelerine yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Çinli Dongfang Electric, Rus RAO EES Vostoka şirketinin Uzak Doğu enerji projelerine 2,3 milyar dolar yatırım yapacak.

Çinli enerji devi Dongfang Electric, Rus enerji holdingi RAO EES Vostoka’nın Uzak Doğu enerji projelerine 2,3 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Dongfang Electric, Rus şirketin sahibi olduğu Vladivostok elektrik santralinde bir gaz türbini enerji biriminin yapımı için finans sağlayacak. Ayrıca Uzak Doğu elektrik hizmet komplekslerinin yanında mevcut elektrik üretimi yapan birimlerin yenilenmesi, güçlendirilmesi ve onarılması konusunda da işbirliği yapacak.

İki ülke aynı zamanda, Yakutia bölgesinde güneş enerjisi geliştirmek için birlikte çalışacak.

RAO EES Vostoka şirketi Rusya’nın en büyük enerji şirketi olan RusHydro’ya ait bir şirket ve Uzak Doğu’da yapım halinde olan dört projeye sahip. Şirketin enerji santrallerinin toplam kapasitesi 9 bin MW’dan fazla ve termal kapasitesi saatte yaklaşık 18 bin gigakalori.

Önceki ve Sonraki Haberler