1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çinli Skywell Türkiye’de batarya üretecek

Çinli Skywell Türkiye’de batarya üretecek

Çinli Skywell şirketi, Ulu Motor ile birlikte Türkiye'de batarya ve enerji depolama sistemi yatırımı yapacak. Fabrika, 2024 yılının ilk çeyreğine kadar açılacak. 

Çinli Skywell Türkiye’de batarya üretecek

Enerji Günlüğü - Elektrikli otomobil üreticisi Skywell, 2024 ilk çeyreğinde Türkiye’de Batarya Geliştirme ve Üretim Fabrikası kuracak.

Ulubaşlar Grubu şirketlerinden Ulu Motor ile Çin’in en büyük teknoloji firmalarından Skywell’in üreticisi Skyworth, Türkiye’de Batarya Geliştirme ve Üretim fabrikası açmak üzere anlaşmaya vardı. 

Anlaşmaya göre 2024 yılının ilk çeyreğine kadar 800 + 4C mimariye sahip batarya üretim fabrikası açılacak. Bu bataryalar ile şarj gücü 120 kw'den 480 kw'ye yükselecek, bu da 8 dakikada yüzde 0 ila 80 doluluğa ulaşmasını sağlayacak.

“GERİ SAYIMA BAŞLADIK”

Skywell Türkiye CEO'su Mahmut Ulubaş, “Otomotiv pazarının dönüşümünde oldukça önemli bir unsur olan bataryayı Türkiye’de üretmek için oldukça heyecanlıyız. 2024 yılının ilk çeyreğine kadar açılacak batarya fabrikamız için artık geri sayıma başladık.  Günümüzde enerji depolama sistemleri de oldukça kritik bir öneme sahip oldu. Depolama sistemleri, yenilenebilir enerjiye destek olmanın ötesinde kullanıcı ve şebekeye hayati katkılar sunuyor.  Ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacak bu çalışmalarımızda yenilenebilir enerjinin artmasıyla sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmamızın da hızlanacağını öngörüyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler