1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çinli Sumec Balkanlarda Smart AŞ ile partner oldu

Çinli Sumec Balkanlarda Smart AŞ ile partner oldu

Smart Güneş Enerjisi AŞ, Çinli Sumec ile Balkanlarda dağıtım ve pazarlama alanında işbirliği sözleşmesi yaptı.

Çinli Sumec Balkanlarda Smart AŞ ile partner oldu

Enerji Günlüğü - Smart Güneş Enerjisi AŞ, Çin devletine ait Sumec Energy ile Balkanlarda dağıtım ve pazarlama konusunda uzun vadeli işbirliği sözleşmesi yaptı. 

Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ [SMRTG], Çin Halk Cumhuriyeti devletine ait Sumec Energy Holdings Co., Ltd. ile Balkan ülkelerine yönelik dağıtım ve pazarlama konusunda uzun vadeli işbirliği sözleşmesi imzaladı. 

Sözleşme kapsamında; iş hacmindeki artışa göre artabilecek 50.000.000 dolar tutarlı kredi limitiyle, 2,5 GW büyüklüğe kadar güneş paneli ve güneş hücre üretim hattı ekipman ve ürün tedariği sağlanacak. Ayrıca Smart AŞ, Bulgaristan'da münhasır olarak, Balkan ülkelerinde ve belirlenecek diğer Avrupa pazarlarında güneş paneli dağıtım kanalı oluşturacak ve iki şirket müşterek olarak, finansal çözümleri de kapsayacak şekilde büyük ölçekli EPC ve güneş enerjisi santrali projeleri geliştirecek. 

Sumec Energy Holdings Co., Ltd.; güneş enerjisi paneli, makine, ekipman, teknik bilgi ve hammadde tedarikçisi ve satıcısı bir şirket. Sumec Dünya Fortune 500 listesinde yer alan şirketlerden biri. 

Smart AŞ’den yapılan açıklamada, sözleşme imzalanırken; tedarik edilecek ekipmanlar için uluslararası norm ve standartların gözetilmesi, insan haklarına saygılı bir iş ortamının yaratılması ve ayrıca yatırım ve kalkınma finans kuruluşları tarafından talep edilen çerçevelere uyum gösterileceği konularında karşılıklı mutabakat sağlandığı da bildirildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler