1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çinli SVOLT batarya üretim kapasitesini arttıracak

Çinli SVOLT batarya üretim kapasitesini arttıracak

Çinli batarya üreticisi SVOLT, Çin’in Nanjing kentinde 14,6 GWh kapasiteli yeni bir fabrika kuracak. 

Çinli SVOLT batarya üretim kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Çinli batarya üreticisi SVOLT, Çin’in Nanjing kentinde 14,6 GWh kapasiteli yeni bir fabrika kuracak. 

Çinli Great Wall Motor Co. tarafından kurulan Çinli batarya üreticisi SVOLT Enerji Teknolojisi şirketi, Çin'de ve Almanya’da kuracağı fabrikalarla sektörünün en büyüğü olmayı hedefliyor. Elektromobilitenin temel teknolojileri üzerinde çalışan teknoloji şirketi, artan akü hücre gereksinimlerinin karşılanması amacıyla Çin’in Nanjing kentinde 14,6 gigawatsaat (GWh) kapasiteli yeni bir fabrika kuracak. SVOLT, daha ilk yapım aşamasında 6,6 GWh kapasite üretebilecek olan fabrikaya 730 milyon euro yatırım yapacak. 

Çinli üretici yeni üretim tesisinin kurulması için Nanjing'deki Lishui Organize Sanayi Bölgesi ile anlaşmaya vardı. Ayrıca SVOLT, Lishui OSB'de hibrid araçların kullandığı "poşet hücre" tipi akü hücrelerinin imalatında da yoğunlaşacağını bildirdi. 

ALMANYA’DA İKİ FABRİKA KURMAYI HEDEFLİYOR

Çinli üreticiler bu arada Almanya'da da etkinlik göstererek Saafland'da iki fabrika kurmak istiyor. SVOLT'un Almanya fabrikasının 2023 yılında üretime başlaması hedefleniyor. SVOLT Almanya'da kendisinin geliştirdiği "Nikel-mangan hücrelerini" (NMX) üretmek niyetinde. Bu türden hücreler, kobalt taşımadıkları için dayanıklı ve ucuz oluyor. Şirket, NMX-hücre seri üretimini Almanya'dan önce Çin'deki fabrikasında başlatmış ve bunu bir törenle kutlamıştı.

HEM ÜRETİM ARTACAK HEM MÜŞTERİ TALEBİ KARŞILANACAK

SVOLT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hongxin Yang, şu anda sektörde belirleyici bir noktada bulunduklarını, yeni üretim kapasiteleri oluşturduklarını ve sevkiyatları hızlandırdıklarını söyledi. Hongxin'e göre. Lishui mevkiindeki tesis için yapılan anlaşma ile hem SVOLT'un üretim kapasitesi daha da büyüyecek hem de müşterilerin artan talebi karşılanmış olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler