1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çinli Trina Solar UYV güneş pili kapasitesini 26GW’a çıkarıyor

Çinli Trina Solar UYV güneş pili kapasitesini 26GW’a çıkarıyor

Trina Solar, ultra yüksek verimli 210 mm güneş pili üretim kapasitesini 10 GW kadar arttırıyor. 

Çinli Trina Solar UYV güneş pili kapasitesini 26GW’a çıkarıyor

Enerji Günlüğü - Trina Solar, ultra yüksek verimli (UYV) 210 mm güneş pili üretim kapasitesini 10 GW kadar arttırıyor. 

Çin halk Cumhuriyeti merkezli Trina Solar şirketi, Yancheng Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi yönetimiyle yatırım işbirliği anlaşması imzaladı. Çin’in Jiangsu eyaletindeki Teknolojik Kalkınma Bölgesi’nde gerçekleştirilecek olan yatırım, şirketin ultra yüksek verimli (UYV) 210 mm güneş pili üretim kapasitesini 10GW kadar arttıracak. 

Trina Solar’ın mevcut üretim kapasitesi 16GW düzeyinde. Yeni yatırım şirketin 210mm UYV güneş pili üretim kapasitesini 26GW’a çıkaracak. 

Yeni yatırım sayesinde üretilecek olan 210mm piller, yeni Trina Solar Vertex 600W+ ürün serisinde kullanılacak. Trina Solar Genel Müdürü ve Başkanı Gao Jifan, şirketin yüksek verimli büyük boyutlu güneş pillerinin üretim kapasitesini artırmada maliyet ve ölçek avantajları yoluyla temel rekabet gücünü daha da artıracağını söyledi ve “Monokristal ürünler için pazar geliştirme fırsatlarını değerlendirip geliştireceğiz. Yancheng’deki yatırımımız bize kapsamlı bir rekabet gücü sağlayacak. Ayrıca karlılığımıza da olumlu etki yapacaktır. İleriye dönük projeksiyonlarımıza ve genel anlamda sektörün tamamına paha biçilmez destek vereceğine inanıyoruz” diye konuştu. 

1997 yılında kurulan Trina Solar, PV ürünlerinin Ar-Ge'si, üretimi ve satışı ile PV projeleri geliştirme, EPC, O&M, akıllı mikro şebeke ve çok enerjili tamamlayıcı sistem geliştirme ve satış faaliyetleri yürütüyor. Şirket bulut teknolojisi üzerinde bir enerji platformu operasyonu da yürütüyor. Trina Solar, küresel akıllı enerji piyasasına yönelik girişimleri kapsamında, 2018 yılında Energy IoT markasını piyasaya sürdü. Şirket Haziran 2020’den bu yana Şangay Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler