1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çinli Xiaomi elektrikli araç sektörüne giriyor

Çinli Xiaomi elektrikli araç sektörüne giriyor

Çinli bir elektronik şirketi Xiaomi, yenilenen markasıyla akıllı elektrikli araçlara önümüzdeki 10 yıl boyunca 10 milyar dolar yatırım yapacak. 

Çinli Xiaomi elektrikli araç sektörüne giriyor

Enerji Günlüğü - Çinli bir elektronik şirketi Xiaomi, yenilenen markasıyla akıllı elektrikli araçlara önümüzdeki 10 yıl boyunca 10 milyar dolar yatırım yapacak. 

Akıllı telefon, mobil uygulama, dizüstü bilgisayar, çanta, kulaklık, ayakkabı, spor bandı ve daha birçok ürüne yatırım yapan Xiaomi Corporation, akıllı elektrikli araç üretim çalışması hazırlıklarına başladığını duyurdu. Xiaomi kurucusu ve CEO'su Lei Jun, şirketin 10 milyar Yuan (1,5 milyar dolar) başlangıç yatırımıyla tamamen Xiaomi'ye ait bir yan kuruluş altında faaliyet gösterileceğini açıkladı. Xiaomi, önümüzdeki 10 yıl boyunca toplamda tahmini 10 milyar ABD doları tutarında yatırım yapmayı hedefliyor. 

“SEKTÖRE GİRMEK BİZİM İÇİN ÇOK DOĞAL BİR KARAR”

Lei Jun aynı zamanda akıllı elektrikli araç için kurulan yan kuruluşun CEO'su olarak görev yapacak. Lei Jun, elektrikli araçlara yatırım kararını tüm ortaklar arasında yapılan çok sayıda müzakere sonrasında aldıklarını belirterek, “Akıllı elektrikli araçlar, önümüzdeki 10 yıllık dönemin en büyük iş fırsatlarından birini ve akıllı yaşamın vazgeçilmez bir bileşenini temsil ediyor. Akıllı AIoT ekosistemimizi her geçen gün daha da genişletiyoruz ve dünyadaki herkesin yenilikçi teknolojilerle iyi bir yaşam sürmesini sağlama vizyonumuzu sürdürüyoruz. Bu nedenle, elektrikli araç sektörüne girmek bizim için çok doğal bir karar" dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler