1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çinli Xiaomi, ilk elektrikli aracını tanıttı

Çinli Xiaomi, ilk elektrikli aracını tanıttı

Çinli teknoloji ve akıllı telefon devi Xiaomi, Porsche ve Tesla gibi köklü şirketlerle rekabet etmeyi amaçlayan ilk aracını Perşembe günü tanıttı.

Çinli Xiaomi, ilk elektrikli aracını tanıttı

Enerji Günlüğü - Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, SU7 adı verilen sedan model elektrikli aracını tanıttı. Model, önümüzdeki birkaç ay içinde piyasaya sürülecek.

SU7 adı verilen sedan model, BMW'nin 5 Serisi ile benzer boyutlara sahip. Xiaomi, modelin saatte 100 km hıza ulaştığını ve tek şarjla katedilen mesafe gibi konularda Porsche'nin elektrikli aracı Taycan'ı ve Tesla'nın Model S'sini geride bıraktığını açıkladı.

ORTAK İŞLETİM SİSTEMİ MÜŞTERİLERE HİTAP EDECEK

Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun, şirketin 2024 yılında otonom sürüş alanında üst düzey oyuncular arasına katılmasının beklendiğini söyledi. Ayrıca Sedanın, Xiaomi'nin popüler telefonları ve diğer elektronik cihazlarıyla ortak işletim sistemi nedeniyle müşterilere hitap etmesi bekleniyor. 

Lei, iki versiyonu bulunan modelin fiyatını ise açıklamadı. Modelin önümüzdeki birkaç ay içinde piyasaya sürüleceğini de sözlerine ekledi.

20 YILDA İLK 5 OTOMOBİL ÜRETİCİSİ ARASINA GİRME HEDEFİ

Lei, Xiaomi'nin 15 ila 20 yıl içinde dünya çapında ilk beş otomobil üreticisi arasına girmesini bekliyor; bu da yıllık satışlarının en az 6 milyon aracın üzerinde olacağı anlamına geliyor. Çin, 2009'dan bu yana dünyanın en büyük araç pazarı ve 2015'ten bu yana da yeni enerji araçları açısından en büyük pazar konumunda.

Çin Otomobil Üreticileri Birliği'ne göre, elektrikli araç ve plug-in hibrit satışları bu yılın Ocak-Kasım döneminde yıllık yüzde 36,7 artışla 8,3 milyon adede ulaştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler