1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çipras’tan enerji işbirliği mesajları

Çipras’tan enerji işbirliği mesajları

Enerji Günlüğü - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye ile enerji işbirliğini genişletmek ve TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı projesinin uygulanmasına...

Çipras’tan enerji işbirliği mesajları

Enerji Günlüğü - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye ile enerji işbirliğini genişletmek ve TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı projesinin uygulanmasına katılmak istediklerini söyledi.

Geçtiğimiz hafta içinde Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Cumhurbaşkanı Repep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrasında enerji işbirliği konusunda barışçıl mesajlar verdi. Çipras, Yunanistan’ın Türkiye ile enerji işbirliğini genişletmek ve TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı projesinin uygulanmasına katılmak istediğini söyledi.

Yunanistan geçtiğimiz aylarda Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti ve İsrail’le, İsrail ve Kıbrıs gazının Avrupa’ya bir boru hattı yoluyla pazarlanması konusunda bir anlaşma imzalamıştı.

Yunanistan’ın İyonya denizinden başlayarak karasularını tek taraflı olarak 12 deniz miline çıkarma niyetini açıklamasıyla gündeme gelen ve Türkiye’nin “savaş sebebi” (casus belli) olarak gördüğü karasuları sorunu ise, donmuş bir kriz olarak uzun zamandır ikili ilişkileri etkisi altına alıyor.

Çipras’ın karasularına ilişkin cumhurbaşkanlığı kararnamelerini Ekim ayında durdurup, meclise yasa tasarısı olarak getirilmesi yönündeki kararı ise Ankara’da olumlu karşılanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler