1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çipras’tan Türkiye’ye sondaj tepkisi: Aklına bile getirmesin!

Çipras’tan Türkiye’ye sondaj tepkisi: Aklına bile getirmesin!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye’nin Kastellorizo (Kızılhisar Adası) çevresinde sondaj çalışması yapmayı aklına bile getirmemesini söyledi.

Çipras’tan Türkiye’ye sondaj tepkisi: Aklına bile getirmesin!

Enerji Günlüğü - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye’nin Kastellorizo (Kızılhisar Adası) çevresinde sondaj çalışması yapmayı aklına bile getirmemesini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras devlet televizyonuna yaptığı açıklamada Ankara'ya yeni bir uyarıda bulundu. Çipras, Yunanistan kıta sahanlığında Türkiye’nin yapacağı doğalgaz ve petrol arama çalışmalarına izin verilmeyeceğini ve buna dair planlarının olduğunu belirterek, "Türkiye, Kastellorizo (Kızılhisar Adası) çevresinde sondaj çalışması yapmayı aklına bile getirmesin" dedi. Kastellorizo adası Antalya kıyılarına sadece 2 km uzaklıkta bulunuyor.

AB KESİN VE AÇIK KARAR ALDI

AB'nin Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde yürüttüğü petrol ve doğalgaz sondaj çalışmalarını “hukuka aykırı” olarak değerlendirdiğini ve bu çalışmalara dair kesin ve açık karar aldığını belirten Çipras, bunu “Yunanistan ve Kıbrıs’ın büyük bir diplomatik zaferi” şeklinde nitelendirdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler