1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erdoğan: Doğu Akdeniz’de adil paylaşım sağlanana kadar çalışacağız

Erdoğan: Doğu Akdeniz’de adil paylaşım sağlanana kadar çalışacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz’de bulunan ve bulunacak olan her kaynağın adil bölüşümünü sağlayana kadar çalışmaların sürdürüleceğini açıkladı.

Erdoğan: Doğu Akdeniz’de adil paylaşım sağlanana kadar çalışacağız

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz’de bulunan ve bulunacak olan her kaynağın adil bölüşümünü sağlayana kadar çalışmaların sürdürüleceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Meclis Grup Toplantısı'nda Türkiye’nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarına ilişkin “Aklından bile geçirmesin’ açıklaması yapan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’a tepki gösterdi. “Yunanistan Başbakanı kendine göre bir şeyler söyleyip duruyor. Ne söylerse söylesin. Biz Doğu Akdeniz'deki haklarımızı korumaya kararlıyız” diyen Erdoğan, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin çıkarlarını yok sayanlara asla izin vermeyeceklerini kaydetti. 

Doğu Akdeniz’de hem arama hem sondaj gemileri olmak üzere Türkiye’nin 4 gemisi olduğunu ifade eden Erdoğan, “Doğu Akdeniz’de bulunan ve bulunacak olan her kaynağın adil bölüşümünü sağlayana kadar adımlarımız sürecek” dedi. 

ÇİPRAS’TAN DA YANIT GELDİ

Erdoğan’ın bu sözleri üzerine Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’tan da bir açıklama geldi. Çipras, "Sayın Cumhurbaşkanı'na buradan sesleniyorum. Ben kendime göre değil; uluslararası hukuk adına, Avrupa Birliği adına ve hukuk kuralarına saygılı olan uluslararası toplumun adına, mantıklı ve gerçekçi bir dil kullanarak konuşuyorum. Yunanistan tek başına değildir. Bölgedeki istikrarın ve barışın sütun taşlarından biridir. Gerek Yunanistan'ın gerekse Kıbrıs'ın egemenlik haklarını, uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde korumakta kararlıyız” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler