1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çırpılar Termik İDK toplantısına kar ertelemesi

Çırpılar Termik İDK toplantısına kar ertelemesi

Enerji Günlüğü – Taşzemin İnşaat tarafından Çanakkale ilinde yapılması hedeflenen 200 MW'lık Çırpılar Termik Santrali ve kömür sahası için bugün...

Çırpılar Termik İDK toplantısına kar ertelemesi

Enerji Günlüğü – Taşzemin İnşaat tarafından Çanakkale ilinde yapılması hedeflenen 200 MW'lık Çırpılar Termik Santrali ve kömür sahası için bugün yapılacak olan İDK Toplantısı olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi.

Taşzemin İnşaat Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından Çanakkale İli Yenice İlçesi Çırpılar Köyü yakınlarında yapılması hedeflenen (200MWe/203MWm/570MWt) Kül Depolama Sahası, Kömür İşletme İle Kırma Eleme Tesisi projesi ile ilgili 11 Ocak'ta yapılması plananan İDK Toplantısı hava koşulları nedeniyle toplantıda salt çoğunluğun sağlanamayacağı gerekçesiyle net olarak belirtilmeyen ileri bir tarihe ertelendi.

Daha önce de 3 Şubat 2016’da yapılacağı duyurulan komisyon toplantısı Agonya Ovasındaki 72 köy muhtarının 65’inin imzaladığı itiraz dilekçelerin bölgeyi temsilen Hüseyin Soylu tarafından kurumlara sunulmasının ardından ileri bir tarihe ertelenmişti. Ardından, 23 Mart 2016’da Ankara’da gerçekleştirilen İDK’da ise itirazlar dikkate alınmış ve saptanan eksiklerin giderilmesi için firmaya süre verilmişti.

PROJE KARŞITI KAMPANYA BAŞLATILDI

Bir haftadır kampanya yürüten sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar Kazdağı’na 1,3 milyon ton kül yağmasına ve soğutma için 3,5 milyon metreküp su çekilerek Çanakkale’nin, Gönen ve Bandırma gibi önemli ilçelerin içme ve sulama suyunun tükenmesine, bölgede yetiştirilen kapya biberi, Kalkım çileği gibi ürünlerin de yok olmasına neden olacak olan projenin İDK toplantısında onaylanmaması için hep beraber harekete geçerek projeye itiraz edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Destek çağrısının ardından Çanakkale, Ankara ve İstanbul’dan pek çok derneğin yanı sıra Amasra, Bursa, Aliağa, Eskişehir, Afşin, Gerze, İzmir gibi tüm Türkiye çapında en az 10 farklı ildeki sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan bilgi edinme hakkı çerçevesinde üzerinden online olarak veya postayla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şu ana kadar ulaşılan en büyük İDK itiraz miktarından birisi olan en az 500 itiraz dilekçesi gönderildi. 

ÇANAKKALE'YE YAPILACAK TERMİK SANTRAL İÇİN İNCELEME TOPLANTISI

Önceki ve Sonraki Haberler