1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Citigroup, petrol fiyat tahminlerini aşağı çekti

Citigroup, petrol fiyat tahminlerini aşağı çekti

Enerji Günlüğü - Citigroup brent petrol fiyatlarında son çeyrek ve 2014 yılı için ortalama fiyat tahminlerini aşağıya çekti.Citigroup raporunda...

Citigroup, petrol fiyat tahminlerini aşağı çekti

Enerji Günlüğü - Citigroup brent petrol fiyatlarında son çeyrek ve 2014 yılı için ortalama fiyat tahminlerini aşağıya çekti.

Citigroup raporunda arz kaygısının 2014 yılında yaşanmayacağını belirterek, brent fiyatları tahminlerini son çeyrekte 105,00 dolar 2014 yılında ise 98,00 dolar olacağı yönünde tahminlerde bulundu.

Petrol fiyatları üzerine yapılan bahislerde ayı piyasa baskısının devam edeceği yönünde olmasının nedenleri arasında ABD petrol stoklarının 1989 yılında ki rekorunu aşarak 388 milyon varile çıkarması ve Suudi’ lerin petrol ihracatında sorun çıkamadan arza devam etmesinin etkisi olduğu belirtiliyor. Bununla beraber İran kaygılarının yavaş yavaş azalması da etkiler arasında yer almakta.

BRENT FİYATLARI SON 3 GÜNDÜR 108,00 DOLAR ETRAFINDA TURLUYOR

Gerilim ile primlenen petrol fiyatlarında bunun azalması ile aşağı yönlü uzun vade beklentilerin belirtilmesi normal bir durum. Arap baharı konularının da artık yavaş yavaş toparlanması ve Suriye gündeminin azalma kaydetmesi de enerji emtialarının üzerinde spekülatif hamlelerin azalmasına neden oluşturuyor. Brent fiyatları son 3 gündür sıkışık bant hareketinde 108,00 dolar etrafında turluyor. Ham petrol fiyatları ise son 5 ayın en düşük seviyelerinden 94,00 dolar da hareket ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler