1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Citroën’in elektrikli şehir aracı Türkiye’de perakende satışa hazırlanıyor 

Citroën’in elektrikli şehir aracı Türkiye’de perakende satışa hazırlanıyor 

Citroën, tamamen elektrikli şehir aracı Ami – 100% ëlectric’in Türkiye’de perakende satışına 2022 yılının ilkbahar aylarından itibaren başlayacak.

Citroën’in elektrikli şehir aracı Türkiye’de perakende satışa hazırlanıyor 

Enerji Günlüğü - Citroën, tamamen elektrikli şehir aracı Ami – 100% ëlectric’in Türkiye’de perakende satışına 2022 yılının ilkbahar aylarından itibaren başlayacak.

Citroën, ulaşımı herkesin erişimine sunma felsefesine uygun olarak benzersiz bir tamamen elektrikli ulaşım deneyimi sağlıyor. Mart 2019’da Cenevre Otomobil Fuarında Ami One Concept otomobilini tanıtan ve tüketicinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Citroën, sadece bir yıl içinde bu projeyi tamamen elektrikli Ami – 100% ëlectric ile seri üretim aşamasına getirdi ve şimdi de Türkiye yollarına çıkarttı. 2021 yılında önce kurumsal firmalara satışı başlayan aracın son tüketiciye yani bireysel müşterilere direkt perakende satışı ise 2022 yılının ilkbahar aylarında başlayacak.

Fotoğraf Galerisi için Tıklayın

 

ÇEVRECİ BİR MOBİLİTE ÇÖZÜMÜ

Ami -100% ëlectric, 45 km/saat’e kadar hızlara ulaşabilen, debriyajsız, yumuşak ve akıcı bir sürüşün yanısıra elektromotorun ürettiği yüksek tork değeri sayesinde henüz ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sunan dört tekerlekli bisiklet. Tamamen elektrikli güç-aktarma organıyla tamamen sessiz bir sürüşe imkan da tanıyor. 

AMİ ONLİNE ÜZERİNDEN SATIN ALINABİLECEK

Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, iş yapış tarzlarını değiştirdiklerini belirterek, “Ami’yi müşterimize online bir yolculuk ile sunmaya hazırlanıyoruz. Online bir satın alma yolculuğu hazırlıyoruz. Web sitemiz üzerinden bayilerimizin de entegre olduğu sistemle bir tıkla Ami’nin satın alma yolculuğunu tamamlayacağız. Üstelik bu online satın alma yolculuğunda Citroen AMI satın alacak her müşterimize de aracını evine kadar gönderme veya istediği adreste teslim etme gibi ayrıcalıklı bir hizmet sunacağız” şeklinde konuştu.

ARACA İLGİ SATIŞ HEDEFİNİ ARTTIRDI

Citroën Ami’nin en önemli özelliklerinden birinin 16 yaşından itibaren B1 ehliyetine sahip herkes için uygun bir çözüm olarak öne çıkması olduğunu kaydeden Alkım, “2022 için sadece bireysel müşterilere perakende satış hedefi olarak 1.000 adet belirlemiştik. Ancak talep ve aldığımız sinyaller bize gösteriyor ki, perakende satışlar da bu rakamın çok daha üzerine çıkacağız. Şu an için gelecek sene için bireysel satışlarda perakende hedefimizi 3.000 adet olarak güncelledik” açıklamasında bulundu.

3 SAATTE ŞARJ, TEK ŞARJLA 75 KM SÜRÜŞ

Citroen Ami’yi şarj etmek için yolcu kapısının içinde bulunan entegre kabloyu, standart bir prize (220 V), tıpkı bir akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar gibi takmak yeterli oluyor. Sadece 3 saat içinde %100 şarj olabilen Citroen Ami ile özel şarj istasyonu ihtiyacı da son buluyor.

Ami tek bir şarj ile 75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabiliyor. Bu, çoğu çalışanın işe gidip-gelme gereksinimini karşılıyor. 5,5 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya araç zeminine gizlenmiş durumda ve yolcu tarafı kapı eşinde bulunan kablo ile kolaylıkla şarj edilebiliyor. 220 Volt standart prizde tam şarj için üç saat yeterli oluyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler