1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Cizre’de petrol keşfedildi

Cizre’de petrol keşfedildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cudi-Gabar’da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip yeni bir petrol rezervi keşfettiklerini açıkladı. 

Cizre’de petrol keşfedildi

Enerji Günlüğü - Cizre'ye 20 kilometre mesafede açılan Şehit Aybüke Yalçın-1 kuyusunda Türkiye’nin en kaliteli petrolünün keşfedildiği açıklandı. Petrolün günlük tüketimin onda birini tek başına karşılayacağı kaydediliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce 'petrol yok' diye üzerine beton dökülen kuyulardan, terör nedeniyle terk edilmek zorunda kalınan bölgelerden petrol üretmeye başladıklarını kaydetti.  Erdoğan, Türkiye olarak Dünya genelinde karada yapılan en büyük 10 keşiften birini geçen sene gerçekleştirildiğini belirterek, “Ülkemizin 5-6 yıl önce yaklaşık 40 bin varil olan günlük üretimi iki kat artışla günlük 80 bin varile ulaştı. Şimdi sizlerle yeni bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Bu ne demek biliyor musunuz ey teröristler? İşte sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre'ye 20 kilometre mesafedeki bu petrol rezervi çok yüksek kaliteye sahip. Yerin 2 bin 600 metre derinliğinde bulduğumuz petrolü bölgede açacağımız 100 kuyu ile 100 bin varillik üretim kapasitesine çıkartabileceğiz. İlk kuyudan aldığımız petrolü şimdiden işlenmek üzere rafinerilere sevk etmeye başladık. Günlük tüketimimizin onda birini tek başına karşılayacak bu petrol rezervinin ülkemizin ve milletimizin hayrına olacağından şüphe yok” dedi. 

“DOĞAL GAZIN ARDINDAN PETROLDE DE MÜJDELER OLSUN”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise yaptığı değerlendirmede, “Önce doğalgaz, şimdi petrol. Enerji bağımsızlığına adım adım… Doğalgazın ardından petrolde de "Müjdeler Olsun…" Cûdî-Gabar bölgesinde Şehit Aybüke Yalçın-1 kuyusunda Türkiye’nin en kaliteli (41 API) petrolünü keşfettik. Sahada günlük yaklaşık 100 bin varil petrol üreteceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler