1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. CK Akdeniz abonelerini usulsüz tüketim için uyardı

CK Akdeniz abonelerini usulsüz tüketim için uyardı

CK Akdeniz, abonelerini aboneliği kendi adlarına almaları ve bilgilerini güncellemeleri konusunda uyardı.

CK Akdeniz abonelerini usulsüz tüketim için uyardı

Enerji Günlüğü - CK Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ abonelerini usulsüz elektrik kullanıcısı konumuna düşmemeleri için uyardı. 

Antalya, Burdur ve Isparta illerinde yaklaşık 1,9 milyon aboneye hizmet veren CK Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ, abonelerine yönelik yayınladığı açıklamada, herkesin elektrik aboneliğini kendi adına alması ve bilgilerinin güncel olması gerektiğini; aksi halde usulsüz elektrik kullanıcısı durumuna düşeceklerini bildirdi. Özellikle evini kiraya verenlerin aboneliği kiracıya devretmemesinin ya da taşındığı halde aboneliği sonlandırmamanın usulsüzlük olduğu hatırlatıldı.  

CK Akdeniz’in açıklamasında Enerji Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğine göre elektrik aboneliğinin kullanıcı üzerinde bulunmasının zorunlu olduğuna işaret edildi ve “Aksi durumda usulsüz kullanım doğmaktadır. Bu durumda yönetmelikte yer alan cezai yaptırımlar çerçevesinde önce ihbarname gönderilmekte ardından da enerjiyi kesme süreci başlatılabilmektedir” dendi.

Açıklamada vefat eden tüketicilerin elektrik aboneliklerinin varisleri tarafından iptal edilmesi gerektiğine de dikkat çekildi ve b u durumdaki aboneliklerinde usulsüz kullanım çerçevesine girdiği hatırlatıldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler