1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. CK Elektrik müşterilerine enerji danışmanlığı yapacak

CK Elektrik müşterilerine enerji danışmanlığı yapacak

Enerji Günlüğü - CK Akdeniz Elektrik, enerji okuryazarlığı projesiyle abonelerin bilinçli tüketimle faturalarını kontrol altına almalarını sağlayacak,...

CK Elektrik müşterilerine enerji danışmanlığı yapacak

Enerji Günlüğü - CK Akdeniz Elektrik, enerji okuryazarlığı projesiyle abonelerin bilinçli tüketimle faturalarını kontrol altına almalarını sağlayacak, müşterilere enerji danışmanlığı hizmeti de verecek. 

CK Akdeniz Elektrik “enerji okuryazarlığı” projesini hayata geçiriyor. CK Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, 2018’in ikinci yarısında pilot bir bölgede başlayacakları enerji okuryazarlığı hakkında Enerji Günlüğü’ne bilgiler verdi. Erol Değerli, projenin abonelerini tasarruf bilinci yüksek, enerjiyi doğru kullanan tüketiciler olma yönünde desteklemek için hayata geçirileceğini söyledi.

CK Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, Enerji Okuryazarlığı projesi çerçevesinde internet sitesinde yer alacak “şeffaf fatura” uygulamasıyla müşterilerin kendi elektrik faturalarındaki 55 farklı kalemin ne anlama geldiğini tüm ayrıntılarıyla öğreneceğini anlattı. Değerli şunları söyledi:

“İlk olarak tüketicilerin evlerindeki elektrikli aletlerin kullanımlarına göre ortalama ne kadar elektrik tükettiğini öğrenebilmeleri için web sitemizde ‘Tüketim Hesaplama’ uygulamamızı hayata geçirdik. Bu uygulama ile elektrikli ev aletlerinin günlük kullanım sürelerine göre aylık tüketim bedeli bir tuşla hesaplanabiliyor. Müşterilerimiz de faturası gelmeden önce yaklaşık olarak ne kadar tüketim yaptığını öngörmüş oluyor”.

ENERJİ DANIŞMANLIĞI HİZMETİ

Erol Değerli, enerjinin doğru kullanımı ile ilgili farkındalığın küçük yaşta daha kolay kazanılacağını vurgulayarak şunları ekledi:

“Gelecek nesillere enerji verimliliğini şimdiden aşılamak amacıyla düzenli olarak ‘enerjinin doğru ve verimli kullanımına’ yönelik seminerler veriyoruz. Evlerde ve işyerlerinde enerjinin nasıl verimli ve doğru kullanılabileceği ile ilgili müşterilerimize yol göstermek istiyoruz. İlk etapta şirket bünyesinde oluşturduğumuz ‘Enerji Danışmanı’ kadrolarıyla kurumsal müşterilerimize enerji konusunda rehberlik etmeye başladık. İleriki dönemde teknolojinin getirdiği yenilikleri de kullanarak, bunu bireysel müşterilerimizde de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalarımıza ilk olarak Akdeniz Bölgesi’nde hizmet verdiğimiz Antalya, Burdur ve Isparta’da belirlediğimiz bir pilot bölgede başlayacağız.  Müşterilerimizin reflekslerine göre süreci inşa edeceğiz. Enerji okuryazarlığı bilincinin oluşmasıyla enerjiyi bilinçli tüketecek ve koruyacağız.”

Işık TUNCEL - ANTALYA 

Önceki ve Sonraki Haberler