1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. CK Enerji ‘Rekabet Uyum Direktörlüğü’ oluşturdu

CK Enerji ‘Rekabet Uyum Direktörlüğü’ oluşturdu

Enerji Günlüğü - CK Enerji, elektrik faaliyetlerinin rekabet hukukuna uyumu amacı ile şirket içerisinde ‘Rekabet Uyum Direktörlüğü’ oluşturdu.Elektrik...

CK Enerji ‘Rekabet Uyum Direktörlüğü’ oluşturdu

Enerji Günlüğü - CK Enerji, elektrik faaliyetlerinin rekabet hukukuna uyumu amacı ile şirket içerisinde ‘Rekabet Uyum Direktörlüğü’ oluşturdu.

Elektrik dağıtım ve perakende sektörü, 2013 yılında tamamlanan özelleştirme sürecinin ardından yeni bir döneme başlıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) koyduğu kurallar çerçevesinde Rekabet Kurumu’nun tavsiye ve kararlarına uygun olarak çalışan sektörde, CK Enerji bir ilke imza attı.

Boğaziçi, Akdeniz ve Çamlıbel bölgeleri ile 7 büyük ilde 7,4 milyon aboneye elektrik sağlayan CK Enerji, elektrik faaliyetlerinin rekabet hukukuna uyumu amacı ile şirket içerisinde ‘Rekabet Uyum Direktörlüğü’ oluşturdu.

Söz konusu birim, CK Enerji çatısı altındaki tüm şirketlerde rekabet hukukuna uyumun kurumsallaştırılması amacıyla faaliyet gösterecek. CK Enerji, sektörde bir ilk olma özelliğine sahip bu yeni departmanla rekabet kurallarına uyumu, başta ‘saha’ olmak üzere şirketler içerisinde her seviyede takip edecek. 

KURUMSALLAŞMA REKABET HUKUKU ALANINDA DA DEVAM EDECEK

CK Enerji Yatırım bünyesinde Portföy Yönetimi Koordinatörlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösterecek Rekabet Uyum Direktörlüğü’nün yöneticiliğini ise eski Rekabet Kurumu çalışanı Rekabet Başuzmanı Metin Pektaş yürütecek. 

REKABETE UYUMDA SEKTÖRE ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ

CK Enerji Rekabet Uyum Direktörü Metin Pektaş, elektrik sektöründe özelleştirme sonrası oluşan pazar yapısı nedeniyle sektör genelinde rekabet hukuku hassasiyetlerin sürekli ortaya çıkabileceğini belirtti. Pektaş, “CK Enerji bünyesinde kurulan Rekabet Uyum Direktörlüğü, grup bünyesindeki tüm şirketlerde rekabet hukukuna uyumun kurumsallaştırılmasında sektöre öncülük edecektir” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler