1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. CLK Boğaziçi Elektrik'ten Arapça çağrı merkezi

CLK Boğaziçi Elektrik'ten Arapça çağrı merkezi

Enerji Günlüğü - CLK Boğaziçi Elektrik, Suriyeli göçmenlerin sayısındaki artış nedeniyle 444 6 255 numaralı çağrı hattında İngilizce’den sonra...

CLK Boğaziçi Elektrik'ten Arapça çağrı merkezi

Enerji Günlüğü - CLK Boğaziçi Elektrik, Suriyeli göçmenlerin sayısındaki artış nedeniyle 444 6 255 numaralı çağrı hattında İngilizce’den sonra Arapça yabancı dil hizmetini başlattı.

CLK Boğaziçi Elektrik, sayıları hızla artan yabancı milliyetten abonelerine yönelik sağladığı hizmet alanını genişletti. İstanbul’da Suriyeli göçmenlerin sayısındaki artış sağlık, inşaat, telekom ve ulaşım sektörlerinin yanı sıra enerji şirketlerini de harekete geçirdi. Şirket, 444 6 255 numaralı çağrı hattında İngilizce’den sonra Arapça yabancı dil hizmetini başlattı.

Şirketin kayıtlarındaki elektrik abonesi yabancı ailelerin sayısının 25 bin 854'e ulaştığını anlatan CLK Boğaziçi Elektrik Müşteri Operasyonları Direktörü Oktay Hanay, müşteri memnuniyeti açısından İngilizce ve Arapça yabancı dil bilen personel hizmetinin gelecekte sayıları 13 olan işletme merkezlerine de yaymayı hedeflediklerini ifade etti.

TOPLAM YABANCI ABONENİN YARISI ORTADOĞULU

CLK Boğaziçi Elektrik istatistiklerine göre şirketin toplam 25 bin 854 olan yabancı abone sayısının yarısını Ortadoğu ülkelerinin vatandaşları oluşturuyor. Şirket tarafından açıklanan Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nda da ortaya çıkan sonuçlara göre 2016’nın ilk 6 ayında İstanbul’un Avrupa Yakası’nda oturumcu ve işletmeci olarak elektrik aboneliği başlatan Suriyeli aile sayısı geçen yıla göre yüzde 727 artarak 7 bin 117 oldu. Sadece İstanbul’un Avrupa Yakası’nda elektrik aboneliği üzerine kayıtlı bulunan 10 bin 367 Suriyeli aile bulunuyor. Bu da çağrı merkezinde yabancı dil hizmetinin önemini ortaya koyuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler