1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. CLK`den Antalya`daki öğrencilere burs

CLK`den Antalya`daki öğrencilere burs

Enerji Günlüğü - Cengiz Kolin Limak (CLK Holding), Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine burs ve mezuniyette iş imkanı...

CLK`den Antalya`daki öğrencilere burs

Enerji Günlüğü - Cengiz Kolin Limak (CLK Holding), Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine burs ve mezuniyette iş imkanı sağlayacak.

Akdeniz Üniversitesi ile CLK Holding bünyesindeki Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AKEDAŞ) ve CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ arasında, üniversitenin öğrencilerine burs, mezunlarına da iş imkanı sağlamak üzere bir protokol imzalandı.

Protokole göre Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı’nda okuyan öğrencilere burs verilecek ve bu öğrenciler okul sonrasında söz konusu şirketler bünyesinde istihdam edilecek.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada bir milli servet olan enerjinin ehil ellerde olmasının Türk ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. Kurtcephe'nin verdiği bilgiye göre imzalanan protokolle öğrencilere aylık 420 lira burs verilecek, iş garantileri sağlanacak.

Cengiz Limak Kolin (CLK) Akdeniz Perakende Satış Genel Müdürü Halit Bakal da her yıl Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı’nda okuyan 100 öğrenciye burs verip mezuniyetlerinde de iş sağlayacaklarını açıkladı. Amaçlarının kalifiye personel yetiştirmek olduğunu aktaran Bakal "Üniversiteyle işbirliğimiz sadece burs ve iş imkanı ile sınırlı kalmayacak. Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü’nün laboratuvarını da yenileyeceğiz. Ayrıca üniversite ve sektörün iç içe olacağı etkinlikler düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Yetişmiş insan gücü sıkıntısı yaşadıklarını belirten AKEDAŞ Genel Müdürü Bülent Gürel de "Öğrencilere bu burs verildiği müddetçe şirketimize, daha motive olmuş, daha kalifiye öğrenciler geleceğinden eminim" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler