1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. ÇMO: Kayıp kaçak inerse nükleere gerek kalmaz

ÇMO: Kayıp kaçak inerse nükleere gerek kalmaz

Enerji Günlüğü - Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Başkanı Baran Bozoğlu, elektrikte kayıp kaçak oranının düşürülmesiyle Mersin ve Sinop'ta yapılması...

ÇMO: Kayıp kaçak inerse nükleere gerek kalmaz

Enerji Günlüğü - Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Başkanı Baran Bozoğlu, elektrikte kayıp kaçak oranının düşürülmesiyle Mersin ve Sinop'ta yapılması planlanan iki nükleer santrale gerek kalmayacağını savundu.

Baran Bozoğlu, Çernobil nükleer santralindeki patlamanın yıldönümünde bir basın toplantısı düzenledi. 26 Nisan 1986'da meydana gelen Çernobil Nükleer Kazası sonucunda ortaya çıkan radyasyonun, geniş bir coğrafya etkili olduğunu hatırlattı.

Nükleer santrallerin, yok edilemeyen radyoaktif atıklar çıkardığını belirten Baran Bozoğlu, Türkiye'nin de Akkuyu ve Sinop’ta nükleer santral kurması halinde nükleer atıkların bertaraf edilmesi konusunda ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Ayrıca nükleer santrallerdeki herhangi bir muhtemel kazanın tüm Türkiye'yi etkileyeceğini kaydeden Bozoğlu, enerjide dışa bağımlılığın, enerji tasarrufu seferberliğiyle çözülebileceğini vurguladı.

Bozoğlu, "Türkiye'de yüzde 25’e varan kayıp kaçak oranının düşürülmesiyle Mersin ve Sinop'ta yapılması planlanan iki nükleer santrale gerek kalmaz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler