1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. CNOOC, Güney Çin Denizi`nde doğalgaz keşfetti

CNOOC, Güney Çin Denizi`nde doğalgaz keşfetti

Enerji Günlüğü - Çinli enerji şirketi CNOOC, Güney Çin Denizi'ndekiilk derin deniz gaz sahasında 100 milyar metreküpü aşan bir doğalgaz yatağının...

CNOOC, Güney Çin Denizi`nde doğalgaz keşfetti

Enerji Günlüğü - Çinli enerji şirketi CNOOC, Güney Çin Denizi'ndekiilk derin deniz gaz sahasında 100 milyar metreküpü aşan bir doğalgaz yatağının keşfetti.

Çin Ulusal Açıkdeniz Petrol Petrol Şirketi (CNOOC) geçen hafta yaptığı açıklamada, ülkenin ilk derin deniz gaz sahası olan ”Lingşui 17-2”de yürütülen çalışmalar sonucunda 100 milyar metreküpü aşan bir doğalgaz yatağının keşfedildiği bildirildi.

CNOOC Şirketi yöneticilerinden Şie Yuhong, Güney Çin Denizi’ndeki diğer gaz sahalarının ”Lingşui 17-2”de bulunan doğalgaz rezervine bağlanmasıyla, ülkenin güney eyaletlerinin yanı sıra Makao ve Hong Kong’un büyük gaz talebini karşılayabilecek bir gaz kanalı hattı oluşturması imkanının bulunacağını ifade etti.

KEŞİF SONRASI İKİ ANLAŞMA

CNOOC bağlı ortaklarından olan CNOOC Limited dün bir açıklama yaparak, Güney Koreli SK Innovation şirketi ile iki adet ortak üretim anlaşması imzaladığını duyurdu.

Anlaşmanın yapıldığı04/20 ve 17/03Blokları Güney Çin Denizi'ndeki Pearl River Mouth Havzasında bulunuyor ve 2012 yılında açılan açık deniz bloklarının bir parçası.

Anlaşmaya göre SK Innovation iki blokta % 80 hisse ile işletmeci firma olurken, CNOOC Limited % 20 hisseye sahip olacak.

Çin’in Haynan eyaletinin 150 kilometre güneyinde Güney Çin Denizi’nde geçen yıl eylül ayında keşfedilen ”Lingşui 17-2” gaz sahasında sondaj çalışma derinliğinin bin 500 metre olduğu kaydedilmişti. Bölgede sondaj çalışmalarına 2012’de başlandığı ve üç yıl süren çalışmada 6 milyar yuen (975 milyon dolar) harcandığı açıklanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler