1. HABERLER

  2. PETROL

  3. CNPC ve Novatek LNG tedariğinde anlaştılar

CNPC ve Novatek LNG tedariğinde anlaştılar

Enerji Günlüğü – CNPC ve Novatek yılda en az üç milyon ton LNG tedariği sağlamak üzere 15 yıllık bir ön anlaşma imzaladılar.Rusya’nın ikinci...

CNPC ve Novatek LNG tedariğinde anlaştılar

Enerji Günlüğü – CNPC ve Novatek yılda en az üç milyon ton LNG tedariği sağlamak üzere 15 yıllık bir ön anlaşma imzaladılar.

Rusya’nın ikinci büyük gaz şirketi Novatek ile Çin Ulusal Petrol Kurumu ( CNPC) yılda en az 3 milyon ton LNG tedariği için 15 yıllık bir ön anlaşma imzaladılar.

Novatek Yönetim Kurulu Başkanı Leonid Michelson, “ Hızla büyüyen Çin piyasasına LNG arzı için çok yönlü yararlar sağlayan anlaşmanın başarısını sevinçle karşılıyoruz” dedi.

Anlaşma Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Xi Jinping huzurunda imzalandı. İki şirket yakın zaman önce Doğu Sibirya’da Ortak Girişim mutabakat anlaşması imzalamışlardı. CNPC geçen ay Yamal LNG projesinden % 20 hisse senedi satın almıştı.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak geçen hafta Dünya Enerji Kongresinde “Rusya üç aydan kısa bir süre içinde LNG ihracatını liberalleştirecek” demişti.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler