1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Coal India’nın kömür üretimi üçte bir oranında arttı

Coal India’nın kömür üretimi üçte bir oranında arttı

Dünyanın en büyük kömür üreticisi Hintli Coal India’nın Eylül ayında kömür üretimi ve satışları bir önceki yıla göre üçte bir oranında arttı.  

Coal India’nın kömür üretimi üçte bir oranında arttı

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük kömür üreticisi Hintli Coal India’nın Eylül ayında kömür üretimi ve satışları bir önceki yıla göre üçte bir oranında arttı.  

Hindistan’da kömür üretiminin yüzde 80'inden fazlasını gerçekleştiren kamu enerji şirketi Coal India Ltd., Eylül ayında termik santrallerde üretimin artması ve kömüre olan talebin artması nedeniyle kömür üretimi ve satışlarının bir önceki yıla göre neredeyse üçte bir oranında artarak son altı yılın en yüksek seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı. Açıklamaya göre şirketin Eylül’de kömür üretimi yıllık yüzde 32 oranında artarak 40.51 milyon ton olarak gerçekleşti. Şirketin müşterilerine yaptığı satışlar ise Eylül’de yüzde 31,5 artarak 46,46 milyon tona ulaştı.

Hindistan 2019/20 döneminde yaklaşık bir milyar ton kömür kullandı. Bu miktarın yaklaşık dörtte üçü ise elektrik santrallerinde kullanıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler