1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çocuklara özel enerji tasarrufu oyunu

Çocuklara özel enerji tasarrufu oyunu

Enerji Günlüğü - Enerjisa, çocuklar için Enerjimi Koruyorum adlı bir mobil oyun hazırladı. Bu oyun ile çocukların enerji tasarrufunu eğlenerek öğrenmesi...

Çocuklara özel enerji tasarrufu oyunu

Enerji Günlüğü - Enerjisa, çocuklar için Enerjimi Koruyorum adlı bir mobil oyun hazırladı. Bu oyun ile çocukların enerji tasarrufunu eğlenerek öğrenmesi amaçlanıyor.

Enerjisa, enerji kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasını desteklemek için “Enerjini Koru” sloganıyla 2016 yılı sonlarında başlattığı tasarruf hareketi kapsamında yeni bir adım daha attı. Ülke genelinde herkesin enerji tasarrufu yapması ve tüketim davranışlarında bir değişim sağlamasını hedefleyen kampanya kapsamında, Enerjimi Koruyorum adlı bir mobil oyun da kullanıma sunuldu. Enerjimi Koruyorum adlı oyun sayesinde çocuklar bir yandan dünyanın enerji kaynakları hakkında bilgi sahibi olurken, bir yandan da sınırlı kaynakları nasıl koruyabileceklerini eğlenceli bir yolla öğrenebilecek. 

ENERJİ ŞEHRİ KURACAKLAR

Enerjisa yetkilileri, oyunu şöyle anlatıyor: “Enerjimi Koruyorum oyunu, enerji koruyucusu Pozitip’in yardımıyla yeni bir şehir inşa edilmesiyle başlıyor. Çocuklar her adımda enerji tasarrufu sağlayacak yöntemleri öğreniyor ve bu yöntemleri uyguladıkça yeşil puanları topluyor. Ayrıca çocuklar, oyundaki evleri ziyaret ederek eğlenceli tutumluluk görevlerini yerine getiriyor, evleri verimli hale getiriyor ve kazandığı ödüllerle yeni maceralara açılmanın keyfini yaşıyor.”

Tüm mobil cihazlardan oynanabilen Enerjimi Koruyorum oyununa Google Play Store ve Apple Store üzerinden ücretsiz olarak erişilebiliyor

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler