1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çok düşük emisyonlu mavi hidrojen üretilecek

Çok düşük emisyonlu mavi hidrojen üretilecek

Mavi hidrojen üretiminde karbonsuzluğa yönelik yeni bir adım atıldı. Karbonsuz teknoloji araştırmaları yapan 8 Rivers neredeyse emisyonsuz mavi hidrojen üretecek.

Çok düşük emisyonlu  mavi hidrojen üretilecek

Enerji Günlüğü- 8 Rivers yeni 8RH2 teknolojisi ile fosil gazdan H2 üretirken neredeyse tüm emisyonları ortadan kaldırabilen bir yöntem bulduğunu açıkladı. Çığır açacak teknoloji, yüzde 100 e yakın karbon yakalama ile mavi hidrojen üretmek için en ucuz yöntem olacak.

Çoğu mavi-hidrojen karbon yakalama teknolojisi, hidrojen üretim yöntemine bağlı olarak yüzde 90-96 aralığında karbon yakalama oranlarını hedefler. 8 Rivers,  yüzde 99 karbon yakalama teknolojilerinin bağımsız mühendislik firması Fluor tarafından onaylandığını söyledi. Teknoloji yüzde 75'den fazla bir genel verimliliğe de sahip.

Şirket şu anda pilot ticari ölçekli bir tesis için tasarımını ilerletiyor. Mart ayında 8 Rivers, Güney Kore’li SK Group'dan 100 milyon dolarlık bir yatırım kazandı.

8 Rivers teknoloji şirketi, dünyanın iklim hedeflerini karşılamasını sağlayacak bir teknoloji olan Allam-Fetvedt Döngüsü’nü geliştirdi. Allam-Fetvedt Döngüsü, hava emisyonu üretmeden fosil yakıtlardan düşük maliyetli elektrik üretmenin yeni bir yolu. 8 Rivers ayrıca temiz hidrojen, doğrudan hava yakalama, sıfır karbonlu yakıtlar ve temiz etilen gibi diğer sürdürülebilir altyapı çözümler üzerine çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler