1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ConocoPhilips, Nijerya petrol varlıklarını sattı

ConocoPhilips, Nijerya petrol varlıklarını sattı

Enerji Günlüğü – ConocoPhilips Nijerya’daki petrol varlıklarını satma işlemini tamamladı.ABD merkezli petrol şirketi ConocoPhilips Çarşamba günü...

ConocoPhilips, Nijerya petrol varlıklarını sattı

Enerji Günlüğü – ConocoPhilips Nijerya’daki petrol varlıklarını satma işlemini tamamladı.

ABD merkezli petrol şirketi ConocoPhilips Çarşamba günü bir açıklama yaparak, Nijerya'daki petrol varlıklarını yerel bir şirket olan Oando PLC'ye 1,5 milyar dolar karşılığında sattığını ve böylece Nijerya’daki varlıklarının satımını tamamladığını bildirdi.

Şirket, vergilerden sonra satıştan yaklaşık 1.1 milyar dolar gelir elde ettiğini bildirdi. ConocoPhilips ile Oando arasında görüşmeler 2013 yılından bu yana devam ediyordu.

Varılan anlaşma ile ConocoPhilips, Nijerya'daki petrol ve gaz sahalarındaki paylarını, arama lisanslarını, boru hatlarını ve petrol ihracat terminalini devretti.

Satış işlemi ABD’li şirketin Afrika’da risk arz eden bölgelerden çıkma ve yerel şirketlere fırsat yaratma stratejisi doğrultusunda gerçekleştirildi. Birçok ABD enerji şirketi gibi ConocoPhilips ABD’deki büyük kaya gazı yatırımları ile ilgileniyor. Şirket geçen yıl da Cezayir’deki petrol çalışmalarını 1.75 milyar dolara satmıştı.

Nijerya’da yaşanan iç savaşta militanların petrol sahalarına saldırmaları ve petrol hırsızlığı nedeniyle birçok Avrupalı yatırımcı enerji şirket çalışmalarını azaltma yoluna gidiyor. Geçen yıl da Shell ve Chevron şirketleri de Niger Delta sahasındaki petrol hisselerini satışa çıkarmışlardı.

Önceki ve Sonraki Haberler