1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ConocoPhilips Rusya yaptırımına uyacak

ConocoPhilips Rusya yaptırımına uyacak

Enerji Günlüğü - Amerikan çok uluslu enerji şirketi ConocoPhilips, ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarına uyacak.Dünyanın önde gelen petrol ve doğalgaz...

ConocoPhilips Rusya yaptırımına uyacak

Enerji Günlüğü - Amerikan çok uluslu enerji şirketi ConocoPhilips, ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarına uyacak.

Dünyanın önde gelen petrol ve doğalgaz şirketlerinden ConocoPhilips, ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırım kararlarına uyacağını bildirdi.

Ancak ConocoPhilips, ABD'nin aldığı yaptırım kararlarının Şirket'in Rusya'daki faaliyetlerini nasıl etkileyeceği konusunda bilgi vermedi.

ConocoPhilips'in ortaklığı Polar Lights, Rusya'nın Nenets özel bölgesinde Ardalin petrol sahasının geliştirilmesinde yer alıyor.

ABD Başkanı Barack Obama Ukrayna'daki şiddeti durdurmadığı gerekçesiyle Rusya'ya uyguladığı en ağır ekonomik yaptırım paketini geçtiğimiz hafta onaylamıştı.Hazine Bakanlığı'nın açıkladığı yeni yaptırımlar Rosneft, Gazprombank, Novatek, VEB gibi Rusya'nın önemli enerji ve savunma şirketleri ile bazı büyük bankalarını da hedef alıyor.

Amerikan yaptırımlarının açıklandığı 16 Temmuz Çarşamba günü Brüksel'de toplanan Avrupa Birliği liderleri de, Rusya'ya uyguladıkları yaptırımları daha genişletme kararı almışlardı.

Önceki ve Sonraki Haberler