1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çöpten elektrik üreten Ortadoğu, petrol arama işine de giriyor

Çöpten elektrik üreten Ortadoğu, petrol arama işine de giriyor

Enerji Günlüğü - Ortadoğu Yeraltı Kaynakları Gaz Petrol Madencilik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Gaziantep, Diyarbakır ve Bolu'da petrol...

Çöpten elektrik üreten Ortadoğu, petrol arama işine de giriyor

Enerji Günlüğü - Ortadoğu Yeraltı Kaynakları Gaz Petrol Madencilik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Gaziantep, Diyarbakır ve Bolu'da petrol arayacak.
Ortadoğu Yeraltı Kaynakları AŞ, üç ayrı bölgede dört adet petrol arama ruhsatı edinme talebiyle Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Ortdoğu'nun petrol aramak istediği sahalar 12 No'lu Gaziantep Petrol Bölgesi'ndeki ORT/XII/A işaretli saha, 11 No'lu Diyarbakır Petrol Bölgesi'ndeki ORT/XI/A, B işaretli sahalar ve 2 No'lu Bolu Petrol Bölgesi'nde ORT/II/A işaretli saha olarak sıralanıyor.
Genel Müdürlüğü'nü Mehmet Gür'ün üstlendiği Ortadoğu Yeraltı Kaynakları Gaz Petrol Madencilik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin de bünyesinde bulunduğu Ortadoğu Grup, enerji faaliyetleri alanında yeni değil. 1980'li yılların başlarında Irak'tan Türkiye'ye LPG taşımacılığı yapan Grup, İran-Irak savaşı sırasında da Mersin Limanı'ndan Irak'ın ihtiyaç duyduğu taşımacılık hizmetlerini yürütmesiyle tanınıyor.
Ortadoğu Grup'un son yıllarda öne çıkan faaliyetlerinden biri de çöpten elektrik üretimi. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İSTAÇ) ile ortak proje yürüten Ortadoğu Grubu, Kemerburgaz-Odayeri ve Şile-Kömürcüoda'da olmak üzere iki adet elektrik üretim santrali işletiyor. Bu tesislerde, ayrıştırılmış evsel atıklardan metan gazı üretip elektrik enerjisine çevriliyor. Tesisler, toplam 25 MW kurulu güce sahip...

Önceki ve Sonraki Haberler