1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Corbyn`den enerji kamulaştırmasında U-dönüşü

Corbyn`den enerji kamulaştırmasında U-dönüşü

Enerji Günlüğü - İngiliz yeni İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn büyük enerji şirketlerini kamulaştırma planından vazgeçti.İngiliz gölge Enerji ve...

Corbyn`den enerji kamulaştırmasında U-dönüşü

Enerji Günlüğü - İngiliz yeni İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn büyük enerji şirketlerini kamulaştırma planından vazgeçti.

İngiliz gölge Enerji ve İklim Değişikliği Sekreteri Lisa Nandy, dünyaptığı konuşmada İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'in Ağustos ayında yaptığı hükümetin altı büyük enerji şirketinin çoğunluk hisselerini satın alarak kontrolü ele alması önerisiye ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Nandy, "Jeremy ve ben enerjinin kamulaştırılmasını istemiyoruz. Biz daha radikal bir şey istiyoruz; enerjiyi demokratikleştirmek istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Bu çerçevede Nandy, ülkede her topluluğun güneş enerjisi gibi kendi temiz enerjilerini üretme konusunda yerel enerji kooperatifleri aracılığıyla teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.

Nandy'nin tek başına hareket etmediğini ve konuşma metnine Corbyn'in ofisinde özellikle "Jeremy ve Ben" ifadesinin yerleştirildiğini ve böylece yeni İşçi Partisi liderinin provakatif politikalarının ekibi tarafından İngiliz Gölge Kabinesi'ne uygun hale getirildiği ifade ediliyor.

Corbyn'in liderlik yarışı sırasında Greenpeace verdiği demeçte, büyük enerji şirketlerinin kamulaştırılmasını istediğini söylemişti. Corbyn'in sözünü ettiği enerji şirketleri ise British Gas, SSE, Eon, Scottish Power, EDF, Npower ve the National Grid.

Önceki ve Sonraki Haberler