1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Çorum Belediyesi atıklardan elektrik üretecek

Çorum Belediyesi atıklardan elektrik üretecek

Çorum Belediyesi, Merkez ilçeye bağlı Karabürçek köyünde kuracağı biyometanizasyon tesisinde günde 95 ton atıktan  yılda 9.600.000 kWh elektrik üretecek. 

Çorum Belediyesi atıklardan elektrik üretecek

Enerji Günlüğü -  Çorum Belediyesi, Merkez ilçeye bağlı Karabürçek köyünde kuracağı biyometanizasyon tesisinde günde 95 ton atıktan  yılda 9.600.000 kWh elektrik üretecek. 

Çorum Belediye Başkanlığı tarafından Çorum İli, Merkez İlçesi, Karabürçek Köyü sınırları içerisinde, 6 bin metrekarelik alanda Biyometanizasyon Tesisi kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

Yaklaşık 10 milyon lira değerindeki proje ile il genelinde oluşan biyobozunur atıklarının fermantasyonu ile oluşacak metan gazı potansiyelinin değerlendirilerek elektrik enerjisi üretilmesi ve enterkonnekte sisteme bağlantısının yapılarak ülke ekonomisine katkı sağlaması amaçlanıyor. Bu kapsamda günde 95 ton biyobozunur atıktan yılda 9.600.000 kWh elektrik üretilecek.

Tesiste sadece kaynağında ayrılmış biyobozunur atıklar işleneceğinden, “Çorum Belediyeler Çevre Birliği Katı Atık Tesisi” içinde kurulu bulunan Mekanik Ayırma Ünitesinden ayrılan biyobozunur atıklar alınacak. Üretilen biyogazdan, kojenarasyon motoruyla ısı ve elektrik enerjisi üretilecek. Bunun için tesiste 3,6 MWt (1,2 MWe) gücünde kojenerasyon ünitesi bulunacak. Kojenerasyon ünitelerinde üretilen termal enerjinin bir kısmı elektrik enerjisine dönüştürülecek, geri kalan termal enerjiden elde edilen ısı enerjisi de fermantasyon tankının ve tesisin ihtiyacı olan ısıyı sağlayacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler