1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Coşkunoğlu: Güneş yatırımları teşvik edilmeli

Coşkunoğlu: Güneş yatırımları teşvik edilmeli

Enerji Günlüğü – Tekno Şirketler Grubu Başkanı Altay Coşkunoğlu güneş sektörüne yatırımın teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Tekno Şirketler...

Coşkunoğlu: Güneş yatırımları teşvik edilmeli

Enerji Günlüğü – Tekno Şirketler Grubu Başkanı Altay Coşkunoğlu güneş sektörüne yatırımın teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. 

Tekno Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altay Coşkunoğlu katıldığı televizyon programıında güneş yatırımlarının devam edeceğini belirterek, ekonomiyi kuvvetli bir hale getirmek için her yatırımcının önünün açılması ve güneş sektörüne yatırımın teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Altay Coşkunoğlu, güneşin sonsuz bir enerji kaynağı olduğu güneş enerjisi sektöründe 2005 yılından sonra dünyada bir devrim yaşandığını belirtti. Coşkunoğlu, Türkiye’de güneş enerjisi santrallerinin kurulu gücünün bugün itibariyle 600 MW olduğunu, yıl sonu itibariyle bu rakamın 900 MW mertebelerine ulaşacağını söyledi. Ancak bu rakamın dünyanın çok gerisinde olduğuna da dikkat çekti.

Tekno Ray Solar tarafından devreye alınan 22,5 MW’lık Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrali Konya Kızören GES’in, kullandığı ileri teknoloji sayesinde NASA’nın yayınlamış olduğu ışınım verilerinin %16 üzerinde üretim yapabildiğine değinen Altay Coşkunoğlu, Türkiye’nin 2023 hedefleri çerçevesinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile dışa bağımlılığını % 90 oranında azalacağını ifade etti.

Tekno Ray Solar'ın toplam 10 farklı ilde devam eden 87 MW kapasiteli güneş enerji santrali projesi çalışmaları sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler