1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çözüm süreci, petrol ve doğalgazı olumlu etkiler

Çözüm süreci, petrol ve doğalgazı olumlu etkiler

Enerji Günlüğü - Kriz kahini Nouriel Roubini bu kez Türkiye için kehanette bulunarak,çözüm sürecine işaret etti: "Büyük bir başarı hikâyesi olmak...

Çözüm süreci, petrol ve doğalgazı olumlu etkiler

Enerji Günlüğü - Kriz kahini Nouriel Roubini bu kez Türkiye için kehanette bulunarak,çözüm sürecine işaret etti: "Büyük bir başarı hikâyesi olmak üzeresiniz.Enerji çözümün bir parçası olmalı."

Kriz kahini Nouriel Roubini çözüm sürecine ilişkin, “Askeri harcamalar azalacak, bu bölgelere daha fazla yatırım yapılacak. Sosyal istikrar gelişecek ve bölgede uzlaşma sağlanacak. Bu durum petrol durumunu da boru hattını da etkileyecek. İçeride ticareti daha fazla etkileyecek. Türkiye en büyük başarı hikâyeleri arasına girebilir” dedi.

Dünyaca ünlü profesör Roubini Türkiye’nin Ortadoğu’daki ülkelere ekonomik anlamda model olabileceğini belirterek “Türkiye büyüme potansiyeli yüksek, sağlam bir ekonomi. Bankacılık krizinden beri sistem de temizlendi. Kârlılık ve sermaye iyi durumda” diye konuştu. Övgülerine Türkiye’nin not artışıyla devam eden Roubini’ye göre not artışı yeterli değil ama ekonomi iyileştikçe artış sürecek.

"ENERJİ, ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLMALI"

Ancak Roubini’ye göre Türkiye’nin kırılganlıkları da yok değil. Roubini şöyle konuştu: “Türkiye’nin bütçe ve cari açığında azalma var ama değerler yüksek. Tasarruflar artmadığı sürece cari açık da artacak. İşgücünde çok fazla kayıtdışı var ve işe alma maliyetleri çok yüksek. Bürokrasinin azaltılması şart. Ayrıca enerji konusu da çözümün bir parçası olmalı.”

Önceki ve Sonraki Haberler