1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Credit Suisse’e destek hampetrolde düşüşü durdurdu

Credit Suisse’e destek hampetrolde düşüşü durdurdu

İsviçreli bankacılık devinden gelen haberler piyasalarda tedirginlik yarattı. Merkez Bankası’nın destek mesajı ise hampetrol fiyatlarındaki düşüşü şimdilik durdurdu .

Credit Suisse’e destek hampetrolde düşüşü durdurdu

Enerji Günlüğü - Bankacılık sektörünün devlerinden İsviçreli Credit Suisse’in içinde bulunduğu kriz, başta hampetrol olmak üzere emtia piyasalarında da etkili oluyor. 

Sabah saatlerinde güne düşüşle başlayan hampetrol fiyatları, Swiss National Bank’ın Credit Suisse’e destek vereceği yönündeki açıklamalarla geçici de olsa dengelendi. 

Çarşamba günü Credit Suisse’in en büyük hissedarı Suudi Merkez Bankası yetkilisinin yaptığı, ‘nakit enjeksiyon taleplerine sıcak bakmadıkları ve ek destek vermeyecekleri’ yönündeki haberlerin ardından, İsviçreli bankanın hisselerinde büyük düşüş yaşanmıştı. Düşüş, başta petrol olmak üzere tüm emtia fiyatlarının da ‘küresel kriz’ endişesiyle yükselişe geçmesine neden oldu. 

Bugün ise İsviçre Merkez Bankası’nın Credit Suisse’e destek vereceği yönündeki haberler, banka hisselerinin yüzde 40’a yakın yükselmesini sağladı.
Haberler üzerine dün yüzde 5 değer kaybeden hampetrol fiyatlarının düşüşü durdu. Bankacılık sektöründe yeni bir kriz çıkma ihtimalinden endişe edilen piyasalarda gelişmeler yakından takip ediliyor. 

Vadeli işlemlerde gösterge Brent tipi hampetrolün varil fiyatı 73 dolar düzeyinden işlem görürken, Batı Teksas tipi WTI’ın varili de 67 dolar seviyesinde dengelenmiş görünüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler