1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. CSUN`ın Türk Malı güneş paneli Karbon Ayakizi sertifikası aldı

CSUN`ın Türk Malı güneş paneli Karbon Ayakizi sertifikası aldı

Enerji Günlüğü - Güneş hücresi ve güneş paneli üretiminde uzmanlaşmış olan CSUN, Fransa’nın fotovoltaik mühendislik şirketi Solstyce’den Karbon...

CSUN`ın Türk Malı güneş paneli Karbon Ayakizi sertifikası aldı
Enerji Günlüğü - Güneş hücresi ve güneş paneli üretiminde uzmanlaşmış olan CSUN, Fransa’nın fotovoltaik mühendislik şirketi Solstyce’den Karbon Ayakizi sertifikalarını aldı. Bu sertifikalar CSUN’ın İstanbul’da Seul Enerji ile ortak olarak yeni açılan fabrikasında üretilen Türk Malı damgalı polikristal ve monokristal ürünlerine verildi. 
 
Fransa’da 250 kWp gücünden daha büyük güneş enerjisi santralleri ihalelerine katılmak için Karbon Ayakizi sertifikaları alabilmek zorunlu. 16 Eylül’e kadar gerçekleştirilecek ihalaler için toplamda 400MW’tan fazla başvuru yapıldı. 
 
CSUN’ın Satış Genel Müdürü ve EMEA bölgesi operasyonları CEO’su William Sheng, CSUN’ın "Türk Malı" damgalı ürünlerinin doğru zamanda Karbon Ayakizi sertifikaları aldığını belirterek "Böylece Fransa’daki müşterilerimiz daha büyük fotovoltaik santraller için ihalelere katılabilecekler" dedi. 
 
Polikristal panellerin sektördeki en iyi sonuçlara sahip ve kilowatt başına 597kg CO2 gibi çok düşük bir Karbon Ayakizi değerine sahip olduğunu belirten Sheng, monokristal panellerin ise Kilowatt başına 658 kg CO2 değerine sahip olduğunu söyledi. Sheng, bu sonuçları, CSUN’ın mükemmeliyetçilik ve çevresel duyarlılıklarının bir göstergesi olarak gösterdi. 
 
İstanbul Tuzla’daki CSUN Eurasia fabrikasında üretilen panellerin hammaddesi Güney Kore ve Almanya’da üretilen Silikon’dan ve Tayvan ve Japonya’da üretilen wafer’dan yapılıyor. Daha sonra bu malzemeler CSUN Eurasia’nın kendi tesislerinde hücreye dönüşüyor. 
 
CSUN, Çin’deki ve Türkiye’deki fabrikalarından dünyaya güneş hücreleri ve güneş panelleri tasarlayıp üretiyor. China Sunergy ayrıca, güneş enerjisi projelerine de yatırım yapıyor. China Sunergy, gelişmiş güneş hücresi teknolojisi, güvenilir ürün kalitesi ve kusursuz müşteri hizmetleriyle tanınıyor. 
 
CSUN'ın Türkiye'deki partneri Seul Enerji, güneş enerji santralleri geliştiricisi ve uygulayıcısı bir firma. Seul, güneş enerji projeleri geliştirip planlıyor, kuruyor, işletiyor ve yatırımcılara anahtar teslim çözümler sunuyor. 
Önceki ve Sonraki Haberler