1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. CT Teknik, Afyonkarahisar’da atıklardan yakıt türetecek

CT Teknik, Afyonkarahisar’da atıklardan yakıt türetecek

CT Teknik, 6 milyon TL yatırımla Afyonkarahisar’da Atık İşleme Tesisi kuracak. Tesiste atıklar, çimento tesislerinin kabul kriterlerine uygun hale getirilecek.

CT Teknik, Afyonkarahisar’da atıklardan yakıt türetecek

Enerji Günlüğü - Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde kurulacak olan Atık İşleme Tesisi’nde yılda 100 bin ton Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) üretilecek. 

CT Teknik Atık Enerji Madencilik İnşaat San. ve Tic. A.Ş. tarafından Afyonkarahisar İli, Bolvadin İlçesinde toplam 16 bin metrekarelik alan üzerinde Atık İşleme Tesisi kurulması planlanıyor. Tesis için 6 milyon TL yatırım yapılması öngörülüyor. 

Proje kapsamında 50.000 ton/yıl kapasite ile Tehlikesiz Atık Çamur Kurutma faaliyeti, 50.000 ton/yıl kapasite ile Tehlikeli Atık Çamur Kurutma faaliyeti ve 100.000 ton/yıl kapasite ile Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) faaliyeti yürütülecek.

Ön depolama alanından besleme haznesine aktarılan atıklar öncelikle kaba kırıcıdan geçirilecek. Ayrıca sıvı atık depolama alanında tanklarda tutulan sıvı atıklar pompa yardımı ile bu alanda karıştırılmış atıklara püskürtülecek. Depolama alanında atıklardan sızacak sıvılar alanda yer alan ızgaralar ile toplanarak kör kuyuda biriktirilecek. Kör kuyuda biriktirilecek sıvı atık ya ATY üretim prosesinde kullanılacak ya da Atık Yönetimi Yönetmeliği kapsamında bertarafı gerçekleştirilecek. Atığın %65’ten fazla sulu/nemli olması halinde tesiste bulunan kurutucuda atıklar kurutma işlemine tabii tutalacak. Kurutma sonrası oluşan kuru ürün çimento fabrikalarına ek yakıt olarak gönderilecek ya da ATY’ye katılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler