1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Cumhurbaşkanı Schneider işçilerinin grevini erteledi

Cumhurbaşkanı Schneider işçilerinin grevini erteledi

Cumhurbaşkanı, Kocaeli’ndeki Schneider Enerji tesislerinde çalışan işçilerin başlattığı grevi, milli güvenliği bozucu nitelikte gördüğü için erteledi.

Cumhurbaşkanı Schneider işçilerinin grevini erteledi

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı, Kocaeli’ndeki Schneider Enerji tesislerinde çalışan işçilerin başlattığı grevi, milli güvenliği bozucu nitelikte gördüğü için 60 gün süreyle erteledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’nde Schneider Enerji tesislerinde çalışan işçilerin dün başlattığı grevi, milli güvenliği bozucu nitelikte gördüğü için 60 gün süreyle erteledi.

Schneider Enerji Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Kocaeli Fabrikasında çalışan Birleşik Metal-İş Sendikasına üye işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için 23 Ocak itibarıyla grev başlatmıştı. 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Birleşik Metal İş Sendikası, GE Grid Solutions ve Hitachi Energy tesislerinde de içinde olduğu 5 işletmeye bağlı İstanbul, Manisa, Kocaeli ve Bandırma’daki toplam 11 fabrikada grev hazırlıkları yapmış; ancak grevlerin başlamasına az bir süre kala bu iki şirketle anlaşma sağlanmıştı. Schneider Enerji’de ise anlaşma sağlanamayınca dün saat 10.00 itibarıyla grev başlatıldı. 

Ancak Cumhurbaşkanlığının yayımladığı kararla Schneider grevi, milli güvenliği bozucu nitelikte olduğu gerekçesiyle 60 günlüğüne ertelendi. 

Birleşik Metal İş Sendikası, greve çıkarken, hükümeti grev erteleme kararı almaması yönünde uyarmıştı. Sendika dün yaptığı açıklamada, grev erteleme kararlarının daha önce defalarca Anayasa Mahkemesinden döndüğünü hatırlatmış; erteleme kararı alınırsa grev haklarını kullanmaya devam edeceklerini bildirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler