1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Cumhurbaşkanı`ndan Avrupa`ya Nabucco eleştirisi

Cumhurbaşkanı`ndan Avrupa`ya Nabucco eleştirisi

Enerji Günlüğü -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'nın Nabucco boru hattı projesiyle ilgili finansman sağlayamadığını ve projenin altı yıldır...

Cumhurbaşkanı`ndan Avrupa`ya Nabucco eleştirisi

Enerji Günlüğü -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'nın Nabucco boru hattı projesiyle ilgili finansman sağlayamadığını ve projenin altı yıldır beklemede olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Nabucco boru hattı projesiyle ilgili Avrupa'yı eleştirerek, ""Şimdi AB'ye sesleniyorum: Biz sizinle Nabucco'yu imzaladık. 6 yıl geçti. Niye adım atamadık? Sen para çıkaramazsan, tedariği halletmezsen bu iş yürümez. Sonra faturayı bize kesiyorlar. Bizim her şeyimiz hazır. Biz transitiz, tüketimimiz de hazır. Ama sen parayı getirdin mi? Bak Azerbaycan adımı attı, biz de el ele verdik, inşaatlar devam ediyor." dedi.

SU AKAR TÜRK YAPAR'A DÖNÜŞTÜRDÜK

Küresel ekonomideki yavaş toparlanmanın yeni risklere işaret ettiğini belirten Erdoğan, enerji olarak hiçbir şeyi boşa çıkarmamamız gerektiğini ifade etti. Erdoğan, "Esen rüzgârdan, güneşten gelen enerjiyi her halûkârda yapmamız lâzım. Bizim suyumuz aslında fazla değil ama sular akar denizle buluşurdu. 'Su akar Türk bakar' diyorlardı. Dedik ki bu böyle olmaz. Bunu değiştirdik, 'Su akar Türk yapar'a dönüştürdük. Ve yoğun bir şekilde hidroelektrik santrallere ağırlık verdik. RES ve diğer enerji alanlarında da hızlı adımlar atıyoruz." ifadesini kullandı.

Erdoğan ayrıca, yatırım ihtiyaçlarını sadece kamu kaynaklarını kullanarak karşılamak mümkün olmadığı için özel ve kamu ortaklığının hayata geçirildiğini ve bunun da son derece önemli olduğunu kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler